ΤΟ ΠΟΡΝΟ ΥΠΟΤΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ

Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Είναι εύκολο να απορρίψει κανείς τη βιομηχανία του πορνό, λέγοντας ότι υποβαθμίζει τις γυναίκες και προβάλλει, κατά κύριο λόγο, υποτιμητικές απεικονίσεις τους, αλλά σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα http://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/00224499.2014.976781#abstract  οι συμβατικές ταινίες πορνό δεν διαφέρουν και τόσο πολύ στον τρόπο που προβάλλουν και τα δύο φύλα.


Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ ανέλυσαν 400 από τα πιο δημοφιλή βίντεο γνωστών ιστοσελίδων για το μήνα Φεβρουάριο του 2013, όπως το Pornhub, RedTube, YouPorn, και xHamster (πρόκειται για υλικό διάρκειας 107 ωρών και 48 λεπτών, σε περίπτωση που αναρωτιέστε). Τα περισσότερα από αυτά τα βίντεο απεικόνιζαν τη σεξουαλική πράξη ανάμεσα σε έναν άντρα και μία γυναίκα, αλλά το 17% των βίντεο αφορούσαν ομαδικό σεξ, το 5% σεξ ανάμεσα σε γυναίκες και το 3% αυτοϊκανοποίηση. Οι ερευνητές βρήκαν ότι τόσο οι άντρες, όσο και οι γυναίκες υποβαθμίζονταν μέσα από τις αισθησιακές ταινίες, απλά με διαφορετικό τρόπο. Συγκεκριμένα:
Οι γυναίκες είχαν πιο συχνά το ρόλο του ατόμου που απλά ήταν υπεύθυνο για την αποκλειστική ικανοποίηση του άντρα, εφόσον τα περισσότερα βίντεο αφορούσαν μόνο τον ανδρικό οργασμό.
Από την άλλη, οι άντρες υποβαθμίζονταν επειδή δεν φαίνονταν τα πρόσωπά τους στην κάμερα.
Οι άντρες και οι γυναίκες είχαν την ίδια οικονομική και επαγγελματική δύναμη στα βίντεο.
Άντρες και γυναίκες έκαναν σε ίδιο βαθμό την πρώτη κίνηση για να ξεκινήσει η σεξουαλική πράξη.

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum