"ΣΑΣ ΔΙΔΑΞΑΝΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ"

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

 «Ζεις σ΄ένα ρατσιστικό κράτος Κρις. Άμα θες τη γνώμη μου, το ρατσισμό τον έχετε μέσα σας. Σας τον διδάξανε, χωρίς να το θέλουν. Σας μάθανε από μικρά παιδιά , ότι είστε οι πρώτοι, οι καλύτεροι, ότι γεννήσατε τη δημοκρατία, το θέατρο , τις επιστήμες, τον πολιτισμό, τα πάντα και είναι αλήθεια, αλήθεια είναι όλα αυτά, οι πρόγονοί σας τα κάνανε, δικά σας είναι, αλλά κάπου σε αυτά τα βιβλία που σας δίναν στο σχολείο, θα έπρεπε να υπάρχει και μία υποσημείωση που να λέει ότι δεν είστε οι καλύτεροι πια.» Αυτά ακριβώς τα λόγια που είπε ο Ρίτσαρντ στον Κρις είναι η πεμπτουσία του 8ου επεισοδίου της «Εθνικής Ελλάδος» του Γιώργου Καπουτζίδη που προβάλλεται κάθε Τρίτη βράδυ με μεγάλη επιτυχία στο MEGA.


Η συγκεκριμένη σειρά, το συγκεκριμένο σενάριο, αποδεικνύει εβδομάδα με την εβδομάδα ότι αγαπιέται επειδή λέει αλήθειες και μάλιστα μεγάλες.
Και αποδίδει τα του καίσαρος τω καίσαρει.
Για αυτόν ακριβώς το λόγο ο Ρίτσαρντ διευκρινίζει: «Από την άλλη υπάρχουν πολλοί λόγοι να είσαι χαρούμενος που είσαι Έλληνας. Ναι , σε πολλά πράγματα τα κάνατε σκατά, αλλά σε κάποια  είστε όντως, όχι οι καλύτεροι, μην μπερδεύεσαι , αλλά απ’τους καλύτερους».

Η τελευταία σκηνή μιλάει για αυτό ακριβώς. Ότι μπορείς να δώσεις απαντήσεις σε αυτόν που σε προκαλεί και σε αδικεί με τρόπο που να «πονάει», αλλά να μην προσβάλει και να μην εκθέτει σε κίνδυνο. 

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum