ΕΚΛΟΓΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΒΑΣΙΛΗ ΧΡΗΣΤΑΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ‏

Σάββατο, 14 Μαρτίου 2015

Τακτικό Μέλος στην Ευρωπαϊκή Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών (Academia Scientiarum et Artium Europaea) είναι πλέον ο Καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας του Α.Π.Θ., Βασίλης Χρηστάρας.
 Ο Καθηγητής Βασίλης Χρηστάρας εκλέχτηκε στον Τομέα Τεχνικών και Περιβαλλοντικών Επιστημών της Ακαδημίας. Η εκλογή έγινε στις 14 Νοεμβρίου 2014 και η επίσημη εισδοχή του στην Ακαδημία πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαρτίου 2015, στο Salzburg της Αυστρίας.


Η Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών ιδρύθηκε το 1985, έχει 1500 τακτικά και αντεπιστέλλοντα μέλη, στα οποία συμπεριλαμβάνονται 29 κάτοχοι βραβείου Νόμπελ. Στο πλαίσιο της Ακαδημίας, λειτουργεί το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο «Alma Mater Europaea». Η έδρα της Ακαδημίας είναι στο Salzburg της Αυστρίας και τελεί υπό την αιγίδα της Προεδρίας 12 ευρωπαϊκών κρατών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.
 Ο Καθηγητής Βασίλης Χρηστάρας σπούδασε στη Θεσσαλονίκη και το Παρίσι. Είναι Καθηγητής Τεχνικής Γεωλογίας στο Τμήμα Γεωλογίας του Α.Π.Θ., είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου Τεχνικής Γεωλογίας και Υδρογεωλογίας και του Τομέα Γεωλογίας και διετέλεσε, κατά το 1998-2000, Πρόεδρος του ΔΣ του ΙΓΜΕ.


Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου