Η "ΝΕΑ" ΓΗ....

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Συγκλονιστικές ανακαλύψεις για την ζωή στο σύμπαν έκανε η ΝΑSA και ανακοίνωσε ότι βρέθηκε πλανήτης όμοιος με την Γη.
Στην επίσημη ανακοίνωση οι ιθύνοντες τον αποκάλεσαν ως τον κοντινότερο «ξάδερφό» πλανήτη της Γης που έχει βρεθεί στην ιστορία της ανθρωπότητας. Ο πλανήτης Kepler 452B έχει το ίδιο μέγεθος με την Γη και είναι βραχώδης. Επίσης έχει την ιδανική απόσταση από τον «ήλιο» που βρίσκεται στον γαλαξία του για να φιλοξενήσει ζωή. Για την ακρίβεια έχει ακριβώς την ίδια απόσταση με αυτή που έχει ο πλανήτης Γη από τον Ήλιο.
Το μέγεθος του νέου πλανήτη είναι παρόμοιο με αυτό της Γης όπως επίσης και το ηλιακό σύστημα στο οποίο βρίσκεται. Ο Kepler 452B είναι ηλικίας 6 δισεκατομμυρίων ετών ενώ λαμβάνει 10% περισσότερη ενέργεια από τον ήλιο του απ΄ ότι η Γη. Ένα έτος στον πλανήτη ολοκληρώνεται σε 380 μέρες ενώ στη Γη είναι 360.
Είναι πολύ πιθανό στον πλανήτη να υπάρχουν νερό και σύννεφα. Οι επιστήμονες θεωρούν πολύ πιθανό να φιλοξενεί ζωή οποιασδήποτε μορφής. Τονίζουν μάλιστα πως και να έχει εξαφανιστεί, σίγουρα υπάρχουν κατάλοιπα που θα δώσουν νέα «τροφή» στο έργο τους και στον τρόπο που βλέπουμε το σύμπαν.


Η ανακάλυψη της NASA έρχεται μερικές εβδομάδες μετά τις πρώτες φωτογραφίες του Πλούτωνα. Ο «ξάδερφος» της Γης ανακαλύφθηκε κατά την διάρκεια της αποστολής «Kepler» που έχει ξεκινήσει από το 2009 και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2017. Σκοπός της NASΑ ήταν η εξερεύνηση πλανητών σε άλλα ηλιακά συστήματα.
Η πρώτη ανακάλυψη εξωπλανήτη έγινε πριν 20 χρόνια. Με την αποστολή Kepler επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη περισσοτέρων από χιλίων πλανητών, ενώ υπάρχουν τουλάχιστον 3.000 περιπτώσεις ακόμα, οι οποίες βρίσκονται υπό διερεύνηση. Το τηλεσκόπιο Κέπλερ προσφέρει τη δυνατότητα να αποκαλυφθούν τα μεγάλα μυστικά του γαλαξία μας.

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum