Η "ΣΙΔΗΡΑ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑ" ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Την ώρα που Ευρώπη έχει στραμμένο το βλέμμα στην Ελλάδα και τον Αλέξη Τσίπρα, το γαλλικό περιοδικό Paris Match επικεντρώνεται στην Περιστέρα –ή Μπέττυ- Μπαζιάνα, με ένα αφιέρωμα που ελάχιστες Ελληνίδες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν…
Οι Γάλλοι δημοσιογράφοι, παρουσιάζουν τη Μπέττυ ως την «αριστερή συνείδηση του Τσίπρα» και επαναφέρουν στο προσκήνιο τη δήλωση του πρωθυπουργού κατά την οποία η Περιστέρα θα τον «παρατούσε» σε περίπτωση που ο ίδιος υπέκυπτε στις απαιτήσεις της Ευρώπης. «Δεν τολμώ να την απογοητεύσω, δεδομένου ότι είναι πιο αριστερή από εμένα», είχε παραδεχτεί, τονίζοντας τη σημασία που έχει η δική της γνώμη στις δικές του πολιτικές αποφάσεις.



Το Paris Match όμως, ξεφεύγει από την πολιτική σκοπιά και επεκτείνεται στη σχέση του ζευγαριού γράφοντας:
«Αυτή η όμορφη μελαχρινή, μια μηχανολόγος μηχανικός και μητέρα δυο αγοριών, αποφεύγει την έκθεση στη δημοσιότητα και αφήνει τον Αλέξη, τον εφηβικό της έρωτα, να παίρνει πάνω του όλα τα φώτα. Ο Αλέξης και η Περιστέρα γνωρίστηκαν στο σχολείο των Αμπελοκήπων όπου φοιτούσαν το 1987. Ήταν 13 ετών. Εκείνος, με μακριά μαλλιά, όμορφος, προερχόμενος από μεσοαστική οικογένεια, ήταν παθιασμένος με το βόλεϊ και με το ποδόσφαιρο. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι Παναθηναϊκός, το γήπεδο του οποίου είναι λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι των γονιών του. Η Περιστέρα, ήδη από τα χρόνια του Λυκείου πολιτικοποιημένη στο ΚΚΕ. Όταν εκείνος τραυματίστηκε στο γόνατο και έπρεπε να εγκαταλείψει το βόλεϊ, εκείνη του πρότεινε να την ακολουθήσει στο ΚΚΕ. Και δέχτηκε. Το 1990, οι δυο ερωτευμένοι νέοι συμμετείχαν στις μαθητικές κινητοποιήσεις.

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum