Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

Κυριακή, 26 Ιουλίου 2015

Ο Ναός της Αγ. Παρασκευής των Τεμπών βρίσκεται στο κέντρο των στενών των Τεμπών.
Στη θέση αυτή χτίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1910 από τον ΟΣΕ παράλληλα με την διάνοιξη του σιδηρόδρομου.
Στην ίδια θέση προϋπήρχε Προσκύνημα της ίδιας στην ίδια φυσική σπηλιά και το Αγίασμα σε βαθιά οπή, όπως και σήμερα. Κοντά στη σπηλιά αναβλύζουν άφθονα νερά πηγής.
Το σπήλαιο βρίσκεται στην πλευρά του Ολύμπου. Στη  θέση που βρίσκεται είναι απρόσιτο από την πλευρά του Ολύμπου, ενώ προσιτό από την Κισσάβεια πλευρά όπου βρίσκεται και η κρεμαστή γέφυρα, η οποία ανακατασκευάστηκε πρόσφατα και μέσα στο καλοκαίρι του 2004 γίνανε τα εγκαίνια.
Μέχρι το 1960 όποτε και χτίστηκε η Κρεμαστή Γέφυρα, ο Ναός ήταν προσιτός μέσω βάρκας και ξύλινης γέφυρας. Από αυτό διαφαίνεται ότι ο Ναός ήταν προσπελάσιμος μόνο σ' όσους είχαν συγκεκριμένο σκοπό και κατόπιν συμφωνίας με τον εκεί βαρκάρη και ιερέα.


Πλήθη λαού συρρέουν για να ανάψουν ένα κεράκι και ζητήσουν την βοήθεια της θαυματουργής Αγίας ενώ ορισμένοι φτάνουν στη χάρη της με ματωμένα γόνατα...!
Ο ιερός ναός της Αγίας Παρασκευής Τεμπών, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προσκυνήματα της Θεσσαλίας, με χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο και αποτελεί από μόνος του ένα μεγάλο Θαύμα.  Ιδιαίτερα έντονη είναι η παρουσία προσκυνητών, στις 26 Ιουλίου, κατά την εορτή της Αγίας Παρασκευής, προστάτιδας των ματιών αλλά και των τσιγγάνων.


Το θαύμα της Αγίας Παρασκευής σε μια μπλόγκερ

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου