ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΟΥΛΙΑΡΑΚΗΣ: Ο "ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΣ" ; ΤΣΑΡΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Ο άνθρωπος που χαρακτηρίστηκε ως ο αθέατος ήρωας της διαπραγμάτευσης  ανέλαβε,  ως γνωστόν, το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών στην υπηρεσιακή κυβέρνηση. Νέος «τσάρος» της οικονομίας,  υπηρεσιακός  προς το παρόν,  είναι ο Γιώργος Χουλιαράκης που τον περασμένο Φεβρουάριο άφησε το πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ για να αναλάβει καθήκοντα προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνώμων του υπουργείου Οικονομικών και στη συνέχεια έγινε βασικό μέλος της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας.
Προτού βρεθεί στο Μάντσεστερ ως Jean Monnet Λέκτορας Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ολοκλήρωσης, δίδαξε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Έσσεξ και ήταν επιστημονικός συνεργάτης στο Ινστιτούτο για την Απασχόληση του Πανεπιστημίου του Γουόρικ.                                                                                                                                                                                                                                    


                                                                                                                           Πολλοί αναρωτιούνται με νόημα εάν παραμείνει στη θέση αυτή σε περίπτωση νίκης  ή  πρωτιάς του ΣΥΡΙΖΑ και εάν αυτή η υπηρεσιακή του παρουσία είναι απλά προπόνηση η δοκιμή για να αναλάβει μετά τις εκλογές και «επίσημα» τη θέση αυτή. Ο Χουλιαράκης,  που χαίρει εκτίμησης στην ευρύτερη κεντροαριστερά και στην Ευρώπη,  φαντάζει ως ο ιδανικός υπουργός οικονομικών. 

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum