LEARN HOW TO PRESENT YOUR ACTOR-SELF

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Μία από τις πλέον σημαντικές casting directors της Ελλάδας και της Ευρώπης, η Λυδία Γεωργανά , παρουσιάζει μαζί με τη συνεργάτιδά της Αλεξάνδρα Μπελεγράτη στη Θεσσαλονίκη το  acting workshop με τίτλο  “Learn how to present your Actor-self” ,  μετά την επιτυχία που σημείωσε στην Αθήνα.  Το συγκεκριμένο εργαστήριο , που θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Σοφούλη την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, αφορά επαγγελματίες ηθοποιούς και σπουδαστές δραματικών σχολών που τους ασκεί στο  πώς να παρουσιάζουν  τον «υποκριτικό» τους εαυτό. Το workshop έχει διάρκεια μία μέρα και θα αναπτυχθεί από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το απόγευμα.  Πρόκειται για ένα εργαστήριο για ηθοποιούς , αλλά και για φοιτητές Δραματικής σχολής , που επιθυμούν να γίνουν επαγγελματίες ηθοποιοί και να παρουσιάζονται κατάλληλα σε ένα casting ή μια audition.
-Πώς να προετοιμαστείς για ένα casting ή μια audition! ‘Eνας ηθοποιός είναι κάτι παραπάνω από έναν ελεύθερο επαγγελματία, είναι μια ολόκληρη εταιρία ο ίδιος. Αυτό το workshop του δίνει την δυνατότητα να το αναγνωρίσει και να αρχίσει να δουλεύει σύμφωνα με αυτό. Προπόνηση, τριβή, γνώση του πως σκέφτεται ο casting director, πρακτικές ασκήσεις μπροστά στην κάμερα, συνθήκες casting, ασκήσεις ετοιμότητας και ψυχραιμίας είναι  μερικά από τα θέματα που θα τον απασχολήσουν κατά την διάρκεια αυτού του workshop.
-Το 'Learn how to present your Actor-self" Workshop είναι ένα workshop  για το πώς ουσιαστικά να είσαι πάντα προετοιμασμένος για ένα casting «Casting περνάς παντού ακόμα και όταν βγάζεις τα σκουπίδια σου έξω από το σπίτι»  δηλώνει ο Sir Michael Caine
-Είναι  ένα workshop για τη βασική ιδιότητα του ηθοποιού- performer, τη σαγήνη! Η σαγήνη είναι το συστατικό που πρέπει να έχει όχι μόνο μπροστά στην κάμερα, αλλά και πάνω στη σκηνή, στον δρόμο, στις συνεντεύξεις και τέλος με τους fans του.
Ανάπτυξη στα εξής:
-Αφήγηση, σε σχέση με τον ρόλο, σε σχέση με μας και τον ρόλο, σε σχέση με τον ρόλο και τον ενδιαφερόμενο σκηνοθέτη,
-Μάτια, το βλέμμα, γιατί αυτό κυρίως μας ορίζει,
-Κατάλληλη μέθοδος παρουσίασης στα social media,
-Head-shot, αλλά και πώς να μάθουμε να φωτογραφιζόμαστε,
-Ηθοποιός = storyteller  / casting & audition= σύντομη  κανονική παράσταση με έξτρα όμως, δυσκολίες
-Στερεότυπα και Αρχέτυπα
-type casting
>Η Αλεξάνδρα Μπελεγράτη σεναριογράφος-συγγραφέας θα μιλήσει για τους βασικούς τύπους αρχέτυπων!


“Learn how to present your Actor-self” an advanced workshop for Actors-professional Actors-Students.
#dontfearyourcastingdirector
Θέατρο Σοφούλη
ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΟΣ 5 ΚΑΙ ΣΟΦΟΥΛΗ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΟΑΣΘ Νο 5 ΣΤΑΣΗ ΒΕΡΒΕΛΙΔΗ (από κέντρο)
                              Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015.
ώρες workshop 12.00 με 19.00, διάρκειας μιας ημέρας
Πληροφορίες
Πληροφορίες στο 6947111032 και στο lydiascastingtips@gmail.gr

Lydia Georgana
Actors Coach-Director-Casting Director



Σύντομο βιογραφικό σημείωμα
Η Λυδία Γεωργανά  είναι βραβευμένη σκηνοθέτης, casting director και coach ηθοποιών. Γεννημένη στην Αθήνα και μητέρα δύο μικρών παιδιών έχει ζήσει και σπουδάσει 3d Animation & σκηνοθεσία σε Αθήνα και Βερολίνο (DFFB), ενώ έχει δουλέψει στο θέατρο της Βόννης με τον Werner Schroeter (1945-2010).  Στην Ελλάδα έχει σκηνοθετήσει και παράγει από video clip μέχρι και το making of της Πολίτικης Κουζίνας, ενώ το 2007 η μικρού μήκους ταινία της « The wok» πήρε κινηματογραφική διανομή (Rosebud Distribution) κατόπιν βραβεύσεων. Ως Casting  Director έχει δουλέψει μεταξύ άλλων στις διεθνείς παραγωγές  "Πολίτικη Κουζίνα" του Τάσου Μπουλμέτη(casting παιδιών), "A tout de suite" του Benoit Jacquot , "Bourek" του Vladan Nikolic, “Ein Sommer in Griechenland” παραγωγή του ZDF, σκηνοθεσία του Yorgo Papavassiliou, και “The Durrells”, παραγωγή ITV σκηνοθεσία Steve Barron.  Έχει οργανώσει workshop υποκριτικής γνωστών ηθοποιών, έχει παραδώσει σεμινάρια με θέμα «Προετοιμασία για μια audition και ένα casting”, ενώ από το 2011 διδάσκει στις δραματικές σχολές «Κεντρική Σκηνή» της Μιμής Ντενίση και «Ιασμός» του Βασίλη Διαμαντόπουλου. Επίσης εργάζεται ως coach- σύμβουλος-προπονήτρια και αναλαμβάνει την καλλιτεχνική εκπαίδευση, καθοδήγηση και προπόνηση επαγγελματιών και μη, ενηλίκων και παιδιών που ασχολούνται με την υποκριτική μέσα από μια σειρά διαδικασιών.  Τις ελεύθερες της ώρες φωτογραφίζει ως χόμπι καλλιτέχνες και ηθοποιούς, δημιουργώντας μια σειρά πορτρέτων που δημοσιεύονται σε διαδικτυακά περιοδικά.




Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum