ΤΙ ΕΙΠΕ Η ΛΥΔΙΑ ΓΕΩΡΓΑΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ACTING WORKSHOP, ΤΟ COACHING ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Η casting director & acting coach Λυδία Γεωργανά με αφορμή το εργαστήρι υποκριτικής που θα παρουσιάσει μαζί με τη συνεργάτιδά της Αλεξάνδρα Μπελεγράτη στο Θέατρο Σοφούλη της Θεσσαλονίκης, παραχώρησε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην Κατερίνα Νικολάου για λογαριασμό του THINKFREE.
Αυτό που διαφοροποιεί το εν λόγω σεμινάριο, όπως επισημαίνεται στη συγκεκριμένη ανάρτηση-παρουσίαση,  είναι ότι σχετίζεται με τη διαδικασία του casting και το πώς ένας ηθοποιός θα καταφέρει να περάσει τις… «εξετάσεις» και να μπει σε μια παραγωγή. Σε περίοδο κρίσης και σε έναν κλάδο τόσο ανταγωνιστικό, το εργαστήριο «Learn how to present your actor self» έρχεται να βγάλει τους ηθοποιούς από το άγχος της audition.



Η Λυδία Γεωργανά που το έχει σχεδιάσει και διοργανώσει είναι βραβευμένη σκηνοθέτης, casting director και coach ηθοποιών. Γεννημένη στην Αθήνα και μητέρα δύο μικρών παιδιών έχει ζήσει και σπουδάσει 3d Animation & σκηνοθεσία σε Αθήνα και Βερολίνο (DFFB), ενώ έχει δουλέψει στο θέατρο της Βόννης με τον Werner Schroeter (1945-2010). Στον κινηματογράφο έχει δουλέψει σε πολλές διεθνείς παραγωγές. Έχει οργανώσει workshop υποκριτικής γνωστών ηθοποιών, έχει παραδώσει σεμινάρια με θέμα «Προετοιμασία για μια audition και ένα casting”, ενώ από το 2011 διδάσκει στις δραματικές σχολές «Κεντρική Σκηνή» της Μιμής Ντενίση και «Ίασμος» του Βασίλη Διαμαντόπουλου. Επίσης εργάζεται ως coach- σύμβουλος-προπονήτρια και αναλαμβάνει την καλλιτεχνική εκπαίδευση, καθοδήγηση και προπόνηση επαγγελματιών και μη, ενηλίκων και παιδιών που ασχολούνται με την υποκριτική. Η ίδια μίλησε στο thinkfree κι έλυσε όλες μας τις απορίες.

Πηγή: Κατερίνα Νικολάου

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum