H ΣΙΝΕ-ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΦΟΡΜΑΝΣ ΤΗΣ ΛΥΔΙΑΣ ΓΕΩΡΓΑΝΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΟΦΟΥΛΗ

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Το acting workshop με τίτλο «Learn How to Present your Actor-Self» που παρουσίασε η Λυδία Γεωργανά στο Θέατρο Σοφούλη της Θεσσαλονίκης εξελίχθηκε σε σινε-θεατρική παράσταση με πρωταγωνίστρια την ίδια, συμπρωταγωνίστρια τη συνεργάτη της, συγγραφέα και σεναριογράφο Αλεξάνδρα Μπελεγράτη και special guest stars τις μαθήτριες, τους μαθητές και όσες και όσους παρακολούθησαν το ξεχωριστό αυτό εργαστήρι υποκριτικής.



Ο χώρος, δηλαδή το σκηνικό της παράστασης «Ποιος Ανακάλυψε την Αμερική» που ανεβαίνει στο Θέατρο Σοφούλη, με πρωταγωνίστριες τις εξαιρετικές Παυλίνα Χαρέλα και Χριστίνα Γυφτάκη και σκηνοθέτη τον ευρηματικό Παύλο Δανελάτο, αποτέλεσε ιδανικό πεδίο αναφοράς κινηματογραφικών σκηνών και θεατρικών ρόλων.
Βέβαια οι ρόλοι πρωταγωνιστών , συμπρωταγωνιστών και guest stars, αντιστράφηκαν όταν ήρθε η ώρα των μαθητών να ανέβουν στη σκηνή ή να μπουν στο κάδρο της κάμερας.


Οι συμμετέχοντες «υποδύθηκαν» ρόλους που ενσάρκωσαν στον κινηματογράφο η Γκλεν Κλόουζ, ο Μάρλον Μπράντο, η Μεγκ Ράιν, ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, ενώ ερμήνευσαν και εξαιρετικά κείμενα που έγραψαν ο Τένεσι Ουίλιαμς, ο Σαμ Σέπαρντ και σπουδαίοι σεναριογράφοι και θεατρικοί συγγραφείς.


Το εργαστήρι ολοκληρώθηκε με την ευρηματική παρουσίαση και ανάλυση των αρχέτυπων στους ρόλους και τα σενάρια από την χαρισματική Αλεξάνδρα Μπελεγράτη και την προβολή της ταινίας κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους Destino, που προήλθε από τη “σύμπραξη” του μεγάλου Σαλβαδόρ Δαλί και της Walt Disney.
Ακολούθησε η πρεμιέρα της παράστασης «Ποιος Ανακάλυψε την Αμερική» σε κείμενο της Χρύσας Σπηλιώτη που ανεβαίνει στο Θέατρο Σοφούλη για τρίτη φορά. 

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum