ΟΙ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ: SWIM OR DIE

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Τη θεατρική παράσταση (περφόρμανς) με τίτλο: “Οι Ναυαγοσώστες: Swim or Die”, που είναι βασισμένη και εμπνευσμένη από το ναυτικό διήγημα του μεγάλου Σκιαθίτη συγγραφέα και λογοτέχνη Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Οι Ναυαγοσώστες» θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει το κοινό την Τετάρτη 11, Πέμπτη 12 και Παρασκευή 13 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Μ2 - Φουαγιέ).
Ουσιαστικά πρόκειται για μία εντελώς διαφορετική ανάγνωση και διασκευή του ομότιτλου διηγήματος του Παπαδιαμάντη, που συνδυάζει τον λόγο και τη ζωντανή μουσική με τις χορογραφημένες κολυμβητικές κινήσεις της Ομάδας SWIM OR DIE, καθώς και την εναλλαγή του φυσικού φωτός της ημέρας με τους φωτισμούς της σκηνής. Η παράσταση παντρεύει τη λογοτεχνία με τη θεατρική αφήγηση και την κινησιολογία με τον αθλητισμό.


Το πρωτότυπο κείμενο είναι του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, ενώ η διασκευή - δραματουργική επεξεργασία του Κωνσταντίνου Ρόδη και του Ιωάννη Κυφωνίδη. Η σκηνοθεσία του Ιωάννη Κυφωνίδη, η μουσική  της Αθηνά Νάννου. Τεχνικός σύμβουλος κολύμβησης είναι ο Νικόλας Ρεπανάς. Ο σχεδιασμός φωτισμών είναι της FashionArt LoveR. Αφηγείται η Αθηνά Νάννου. Ναυαγοσώστες είναι η Ομάδα Κολύμβησης SWIM OR DIE.»
Τη συμπαραγωγή έχουν το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και η Dominus Productions.
Το υπόλοιπο πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης
από Ιανουάριο 2016-Ιούνιο 2016:


Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum