ΕΒΕΛΙΝΑ ΣΑΝΙΔΑ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ

Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Η Εβελίνα Σανιδά, με σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων, το μάρκετιγκ, τη δημοσιογραφία και την επικοινωνία , αλλά και με δίπλωμα κριτή μαραθώνιας κολύμβησης και επαγγελματική εμπειρία στις δημόσιες σχέσεις και τον τομέα των ανθρωπίνων σχέσεων, κατεβαίνει υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο δήμο Θεσσαλονίκης με το συνδυασμό του Νίκου Ταχιάου “Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα”.
Μέλος της “Ελληνικής Μαραθώνιας Κολύμβησης” , με δελτίο στην ομάδα κολύμβησης του Άρη, χάλκινη πανελληνιονίκης στα 400 μ ελεύθερο στα masters, αλλά και με χιλιάδες μέτρα προπόνησης στο τμήμα μαραθώνιας κολύμβησης του κολυμβητηρίου Καλαμαριάς, η Σανιδά αποφάσισε να αποδεχτεί την πρόταση που της έκαναν.
Μητέρα δύο κοριτσιών στην εφηβεία , πιστή φίλη των τετράποδων, αλλά και performer σε εκθέσεις φωτογραφίας και πειραματικές θεατρικές παραστάσεις, η Σανιδά ονειρεύεται μια ...ολιστική Θεσσαλονίκη. 



Ερώτηση: Γιατί επιλέξατε να φωτογραφηθείτε με το σκύλο σας ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος? 
Απάντηση: Ο Άρης είναι κομμάτι της ζωής μου τα τελευταία τέσσερα χρόνια που τον έχω.  Ήθελα να το μοιραστώ αυτό με τον κόσμο, καθώς και την αγάπη μου για τα ζώα.  
Ερώτηση: Στα κοινωνικής δικτύωσης μέσα αναφερθήκατε επισταμένως στη ρήση του Μαχάτμα Γκάντι περί ανθρώπων ζωών και πολιτισμού. Πόσο σας εκφράζει τελικά?
Απάντηση: Η συγκεκριμένη φράση με εκφράζει απόλυτα και μάλιστα στο μυαλό μου την έχω ακόμα πιο γενικευμένη.  Πολιτισμός είναι ο τρόπος που συμπεριφερόμαστε στους αδύναμους.  
Ερώτηση:Αλήθεια ποιός είναι ο λόγος που αποφασίσατε να κατεβείτε στις εκλογές αυτές?
Απάντηση: Η κάθοδός μου στις δημοτικές εκλογές δεν ήταν στις προθέσεις μου. Για την ακρίβεια δε μου είχε περάσει από το μυαλό. Πάραυτα, δεν μπόρεσα ν'αρνηθώ στην προοπτική να προσφέρω κ να βάλω ένα λιθαράκι στη Θεσσαλονίκη μας.
Ερώτηση:Γιατί με το Νίκο Ταχιάο? 
Απάντηση: Τον Νίκο Ταχιάο τον γνώριζα πολύ πριν τον γνωρίσω προσωπικά . Η σφραγίδα του στα μεγάλα έργα της πόλης είναι ανεξίτηλη. Δέχτηκα την πρότασή του μετά από τη συζήτηση που  κάναμε και αφού διαπίστωσα ότι βλέπουμε την πόλη μέσα από το ίδιο πρίσμα. 
Ερώτηση:Ποια θα είναι η πρώτη σας προτεραιότητα σε περίπτωση εκλογής? 
Απάντηση: Έχω εκφράσει  στον Νίκο Ταχιάο την επιθυμία μου να ασχοληθώ και να προσφέρω σε συγκεκριμένους τομείς (αθλητισμό - πολιτισμό κ σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα για τα αδέσποτα). Την επόμενη των εκλογών προτεραιότητα όλων πρέπει να είναι η δουλειά. Μόνο έτσι θα μπουν οι βάσεις για να μπορέσουν να πάρουν σάρκα και οστά όλα όσα εχουμε συζητήσει και αποφασίσει ως συνδυασμός. 
Ερώτηση:Τι πιστεύετε ότι λείπει από το δήμο και την πόλη? 
Απάντηση: Ο δήμος έχει ανάγκη από ανασχεδιασμό  σε όλους τους βασικούς τομείς. Χρειάζεται ολιστική προσέγγιση. Δε μπορώ να μιλήσω για παράδειγμα για την καθαριότητα κ να παραλείψω την κοινωνική πολιτική. Χρειάζεται δουλειά σε βάθος κ όχι αποσπασματικές κινήσεις που δε λύνουν τα προβλήματα. 
Ερώτηση:Ως επικεφαλής μονογονεϊκής οικογένειας πως βρίσκεται χρόνο να συνδυάσετε τις προεκλογικές ανάγκες με τις ανάγκες της οικογένειας? 
Απάντηση: Εντάχθηκα στον συνδυασμό "Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα" αρχές Μαΐου, οπότε στ' αλήθεια για μένα το χρονικό διάστημα του επιπλέον φόρτου δεν είναι το ίδιο μεγάλο όπως για άλλους. Αναμφισβήτητα όμως είναι ένας απαιτητικός μήνας, με ταχείς ρυθμούς που για μένα συμπίπτει με την ολοκλήρωση του πρώτου έτους του μεταπτυχιακού μου και της εξεταστικής. Χρειάζεται καλύτερη διαχείριση του χρόνου και περισσότερη κατανόηση και από μένα και από τις κόρες μου. Προς στιγμήν το πετυχαίνουμε.  
Ερώτηση:Πώς αντιμετωπίζουν οι κόρες σας την υποψηφιότητα σας? 
Απάντηση: Η πρώτη αντίδραση των κοριτσιών μου στην υποψηφιότητά μου ήταν να με πειράξουν χρησιμοποιώντας τα διάφορα ανέκδοτα που κυκλοφορούν εξαιτίας της πληθώρας των υποψηφίων.
Τώρα νομίζω πως καμαρώνουν λίγο, γιατί ξέρουν τα κίνητρά μου και βλέπουν πως δουλεύω. 
Ερώτηση:Θα σας ενδιέφερε τελικά και η κεντρική διοίκηση πέρα από την αυτοδιοίκηση? Θα συζητούσαμε ποτέ το ενδεχόμενο να διεκδικήσετε την είσοδο σας στη Βουλή? 
Απάντηση: Αυτή τη στιγμή ο στόχος μου είναι ο δήμος Θεσσαλονίκης και σ' αυτον τον στόχο δίνω την ενέργειά μου. 

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum