Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΡΔΑΜΑΝΕΛΗΣ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΓΕΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ !!!

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019


Ο νέος δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης είναι ένας νέος άνθρωπος, ένας σύγχρονος άνθρωπος που γεννήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου του 1980. Είναι ένας από τους πιο νέους δημάρχους της χώρας σε επίπεδο μεγάλων δήμων . Και ουσιαστικά πέτυχε και την πρωτιά για υποψήφιο που τον στήριξε η ΝΔ, αν και αυτό έχει πολύ λίγη σημασία, μπροστά στη μεγάλη αλλαγή που πέτυχε ανατρέποντας καταστάσεις και προγνωστικά. 



Αποφοίτησε από το Τμήμα Πολιτικών Έργων Υποδομής στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και έπειτα συνέχισε τις σπουδές του στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης από όπου αποφοίτησε το 2007. Εν συνεχεία, παρακολούθησε επιτυχώς τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών «Υδραυλικά Έργα και Περιβάλλον” του Δ.Π.Θ. το 2008 και “Προστασία Περιβάλλοντος και Βιώσιμη Ανάπτυξη” του Α.Π.Θ. το 2010, εμβαθύνοντας σε θέματα ενεργειακής αναβάθμισης υφιστάμενων κτιριακών υποδομών, αλλά και προστασίας του περιβάλλοντος. Είναι αξιοσημείωτο το ενδιαφέρον του για κοινωνικές, περιβαλλοντικές, αθλητικές και γενικότερα συλλογικές δράσεις. Επί σειρά ετών υπήρξε ναυτοπρόσκοπος και ενεργό μέλος των οργάνων εκπροσώπησης. Έχει συμμετάσχει σε σειρά εθελοντικών ομάδων διάσωσης (Ερυθρός Σταυρός, ΕΕΕΔ, ΟΜΑΚ κ.α.), ενώ έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου – Κοιτίδα νεολαίας “Ο Πόντος”, του συλλόγου Πτολεμαϊτών Θεσσαλονίκης καθώς και του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Καλαμαριάς. Επίσης του αρέσει το ψάρεμα και διαθέτει δίπλωμα ελεύθερου δύτη, απόρροια της αγάπης του για τη θάλασσα. Εδώ και μια δεκαετία ο Γιάννης ασχολείται επαγγελματικά ως ελεύθερος επαγγελματίας πολιτικός μηχανικός με γραφείο μελετών – κατασκευών, που δραστηριοποιείται κυρίως στην περιοχή της Καλαμαριάς. Το ανήσυχο πνεύμα του, τον οδήγησε στην έναρξη της επαγγελματικής του δραστηριότητας από τα πρώτα φοιτητικά του χρόνια, γεγονός που σήμερα του προσδίδει σημαντική εμπειρία και τεχνογνωσία σε πολλά αντικείμενα του επαγγέλματος. Αυτήν την εμπειρία μεταφέρει στα κοινά της Καλαμαριάς, με προτάσεις και ολοκληρωμένο σχέδιο για τα έργα που απαιτούνται στην περιοχή.


Εξελέγη δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του αείμνηστου Βασίλη Τριανταφυλλίδη (Χάρρυ Κλυνν) στις δημοτικές εκλογές του 2010 και του καθηγητή και αθλητή Στέλιου Ματσαρίδη το 2014. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών αντιπρόεδρος στην επιτροπή ποιότητας ζωής του Δήμου. Ο Γιάννης Δαρδαμανέλης έχει διατελέσει μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ), εκπροσωπώντας το Δήμο Καλαμαριάς. Είναι Μέλος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Θεσσαλονίκης από το 2012. Εκλέγεται μέλος της αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας από το 2010 και αναδείχθηκε σε μέλος της Διοικούσας Επιτροπής αυτού το 2014. Στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων του στα ανωτέρω συμβούλια, συμμετέχει σε πληθώρα ομάδων εργασίας, επιτροπών και συνεδρίων καθαρά εθελοντικού χαρακτήρα επιδεικνύοντας ευαισθησία σε θέματα νέων, απασχόλησης, επιχειρηματικότητας και προστασίας περιβάλλοντος.


Ως δημοτικός σύμβουλος έχει εκφράσει πρωτοποριακές θέσεις για τη σχέση δημότη – δήμου. Έχει προτείνει και έχει πετύχει αλλαγές σε αρκετά σημαντικά θέματα όπως:
  • Γραφείο απασχόλησης και συμβούλου επιχειρήσεων του Δήμου Καλαμαριάς
  • Γραφείο διεκδίκησης κονδυλίων για έργα (Ανάπλαση Θ. Σοφούλη – Ν. Πλαστήρα)
  • Αρμονική και δίκαιη συνύπαρξη κατοικίας και καταστημάτων στον πεζόδρομο
  • Εκτροπή αποβλήτων μέσα από την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση
  • Μείωση ανταποδοτικών δημοτικών τελών μέσα από τη μείωση των αποβλήτων
  • Ενεργειακή και αρχιτεκτονική αναβάθμιση της τοπικής αγοράς του Φοίνικα
  • Κατασκευή πάρκων εκγύμνασης – περιπάτου κατοικίδιων
  • Κατασκευή νέων βρεφονηπιακών σταθμών
  • Πάταξη παραεμπορίου και εξορθολογισμός του υπαίθριου εμπορίου
  • Έλεγχος των οικονομικών του Δήμου μέσα από χρηστή διοίκηση
  • Ανασύσταση δημοτικής αστυνομίας αλλά και γραφείου Ευρωπαϊκών προγραμμάτων
  • Μείωση τιμών ζώνης με άμεση μείωση του ΕΝΦΙΑ
  • Αναβάθμιση ρόλου εθελοντών με προσφορά στο κοινωνικό σύνολο
  • Δημιουργία πραγματικού δικτύου ποδηλατοδρόμων
  • Διασφάλιση ελεύθερων χώρων και διεκδίκηση νέων.
  • Βελτίωση συνθηκών καθαριότητας και πρασίνου
  • Εξασφάλιση υποδομών ΑΜΕΑ και προσβασιμότητας
  • Αξιοκρατία και διαφάνεια στις επιχορηγήσεις συλλόγων
Ο Γιάννης Δαρδαμανέλης είναι παντρεμένος με την Ιωάννα Χατζηκυριάκου, ιδιωτική υπάλληλο, οικονομολόγο και έχουν ένα κοριτσάκι την Αργυρώ, 4ετών. Οι γονείς του, ο Θρασύβουλος Δαρδαμανέλης, συνταξιούχος καθηγητής – γυμνασιάρχης του 8ου Γυμνασίου Καλαμαριάς και η Αργυρώ Δαρδαμανέλη συνταξιούχος νομικός του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης. Είναι γόνος πολύτεκνης οικογένειας με αδέλφια την Ιφιγένεια (36) ιδιωτική υπάλληλο σε εμπορικό κατάστημα, τον Γιώργο (34) πολιτικό μηχανικό Μελετητή Δημοσίων Έργων και την Ελισάβετ (24) οικονομολόγο με εξειδίκευση στα ναυτιλιακά.




Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum