ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ....ΤΟΥ "ΓΕΡΜΑΝΟΥ"

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012


Στη νέα διαφήμιση του "Γερμανού" πρωταγωνιστεί ένας γνήσιος... Γερμανός!Πρόκειται για τον ηθοποιό-σκηνοθέτη Adrian Frieling με πολλές περγαμηνές σε Ελλάδα και Γεμανία. 


Γιος μίας από τις μεγαλύτερες ζωγράφους της Βρέμης ο Frieling βρέθηκε στην Ελλάδα στα τέλη της δεκαετίας του ’90  με την Ελληνογερμανική  θεατρική ομάδα “Bad Actors”,  που είχε δημιουργήσει  τότε ο σημερινός καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Γιάννης Χουβαρδάς και μέλος της οποίας ήταν και η Ναταλία Δραγούμη.  


Λίγο μετά ο Frieling γνωρίστηκε με την ηθοποιό και σκηνοθέτη Αθηνά Παππά με την οποία συνεργάστηκε στην παράσταση «Κλυταιμνήστρα?» του Ανδρέα Στάικου.

 Και τότε γεννήθηκε η ομάδα «ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ» με κύριους εκφραστές την Αθηνά Παππά και τον Andrian Frieling, μία σύμπραξη που διήρκεσε μέχρι το 2006, χρονιά στην οποία ολοκληρώθηκε η συνεργασία και κοινή τους πορεία. Η συνεργασία τους γέννησε και πολύ καλές παραστάσεις, όπως το ««AUTOPUT» (2002),  «AKROPOLIS NOW» (2002),  «FASSBINDER …πιο δυνατά! …πιο γρήγορα! …κι άλλο!» (2003),
 «RRRAUS!» (2005), «ΧΑΜΕΝΟΣ ΣΤ’ΟΝΕΙΡΟ» (2006), βασισμένο στο «Ματωμένο Γάμο» του Λόρκα.
Ορισμένες από αυτές παρουσιάστηκαν στη Γερμανία και τα Βαλκάνια με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Ο Γερμανός δημιουργός και περφόρμερ έχει εμφανιστεί και στις τηλεοπτικές σειρές «Χωρικά Ύδατα» (ΕΡΤ) και «Έχω ένα μυστικό» (ALPHA), και στις δύο σε ρόλο Γερμανού αξιωματικού.  

Ο Frieling έχει πλέον αποκτήσει οικογένεια και είναι μόνιμος κάτοικος Αθήνας, με πολλές ερμηνείες και συμμετοχές αξιώσεων σε θεατρικές παραστάσεις και περφόρμανς, όπως στην "Κουζίνα της Πλαθ" και το "Βόυτσεκ".

 Αγαπά τον τρόπο ζωής στην Ελλάδα και θεωρεί πολύ ενδιαφέρουσα τη θεατρική σκηνή της χώρας.

'



Blog Widget by LinkWithin

2 σχόλια:

  1. Unknown είπε...:

    Ίδιος ο Βαλ Κίλμερ! Φοβερός! & πολύ ταλαντούχος!

  1. Coocolove είπε...:

    Έχει παίξει και στο Δεληγιαννειο παρθεναγωγειο!!

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum