SUMMER@SANTA MAMAS ISLAND

Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Εκεί που η Ελλάδα… συναντά… την Ιαμαική  , ή καλύτερα where GreecemeetsJamaica. Εκεί βρίσκεται  το Santa Mamas Island,  όπως λένε μεταξύ σοβαρού και αστείου οι φαν της περιοχής την παραλία του Αγίου Μάμα, πριν ακριβώς από την Ποτίδαια,  στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής.



Πρόκειται για μία παραλία με τα χαρακτηριστικά της εξωτικής και θα μπορούσε να ανήκει στην Καραιβική, μόνο που η συγκεκριμένη ακτή βρίσκεται στο νομό Χαλκιδικής ,ενώνει Κασσάνδρα και Σιθωνία , και απέχει μόλις 45 λεπτά από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, υπό κανονικές συνθήκες.



Είναι μεγάλη, όχι ιδιαίτερα οργανωμένη, αφού δεν επιτρέπονται οι μόνιμες εγκαταστάσεις beach bar , παρά μόνο οι φορητές -εποχιακές , κατόπιν σχετικής αδειοδότησης από το δήμο Ν.Μουδανιών.  Αυτά τα beach bar δουλεύουν αποκλειστικά με γεννήτριες και χημικές τουαλέτες, αλλά διαθέτουν τα πάντα , και το κυριότερο δε χρεώνουν ξαπλώστρα και ομπρέλα. Οι τιμές τους είναι πολύ πιο κάτω από τα πολυσύχναστα μέρη της Χαλκιδικής, της Μεσσηνίας και των νησιών.
Πάντως δεν αριθμούν περισσότερα από 20, καθώς αξιοποιείται η μισή παραλία, ενώ η υπόλοιπη φιλοξενεί τους παραδοσιακούς , αλά παλαιά,  λουόμενους που κουβαλούν μαζί τους τις δικές τους ξαπλώστρες και ομπρέλες.




Στην περιοχή υπάρχει και ένας υγροβιότοπος , μοναδικός στο είδος του, που φιλοξενεί πτηνά μόνον κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών. Ενώ εν καιρώ πολέμου χρησιμοποιείται παρακείμενος διάδρομος για προσγειώσεις-απογειώσεις αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας. Εν καιρώ ειρήνης γίνονται , κατά περίπτωση,  ασκήσεις πεδίου βολής.



 Πρόκειται για μία παραλία με υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά και πολύ ωραία αμμουδιά που φιλοξενεί τουρίστες και επισκέπτες κατά τους θερινούς , ενώ τον υπόλοιπο χρόνο ανεφοδιάζονται τα αποδημητικά πτηνά και κατά καιρούς γίνονται ασκήσεις πεδίου βολής. Είναι ένας ασυνήθιστος συνδυασμός που λειτουργεί όλα αυτά τα χρόνια αρμονικά. Μέχρι πρόσφατα έκαναν , όσοι το επιθυμούσαν  και σχετικά μακριά από τα beach bar,  γυμνισμό. Αλλά πριν από περίπου δέκα μέρες δύο ζευγάρια προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής μετά από καταγγελία για προσβολή της δημοσίας αιδούς ,επειδή έκαναν μπάνιο χωρίς το μαγιώ τους. 
Η καταγγελία έγινε από οικογένεια που ενοχλήθηκε από την αδαμιαία περιβολή των ζευγαριών. Δε διευκρινίστηκε εάν τα ζευγάρια βρίσκονταν πολύ κοντά στην οικογένεια αυτή, ή απλά τους είδαν από μακριά και έσπευσαν να τους καταγγείλουν.
Αρχές Σεπτεμβρίου η περιοχή γεμίζει ακόμη περισσότερο κόσμο καθώς στις 2 του μηνός γιορτάζει ο Άγιος Μάμας και η ομώνυμη Εκκλησία.  Εκτός από το πατροπαράδοτο πανηγύρι με τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής, στήνεται και μία μεγάλη υπαίθρια αγορά που διαρκεί σχεδόν μία εβδομάδα.



Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum