ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΦΘΗΝΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Η παραγωγή φθηνών ενεργειακών κυκλωμάτων με πολλές χρήσεις ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη. Ήδη στην περιοχή του Αεροδρομίου Μακεδονία έχει στηθεί και είναι έτοιμη να λειτουργήσει μονάδα παραγωγής Οργανικών Ηλεκτρονικών.
Στη νέα αυτή επαναστατική καινοτομία η Ελλάδα όχι μόνο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αλλά πρωτοπορεί
Επενδυτικές ευκαιρίες και αναδυόμενες αγορές στη ΝΑ Ευρώπη
Στη διάρκεια του επιστημονικού πολυσυνεδρίου NANOTEXNOLOGY 2014 , παρουσιάζονται 40 ευρωπαϊκά προγράμματα ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 150 συναντήσεις ερευνητών και επιχειρηματιών. Στην έκθεση ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ from Lab to Market , συμμετέχουν 30 εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.
Η Νανοτεχνολογία δημιουργεί με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της (στην Ενέργεια, τα Ηλεκτρονικά & Επικοινωνίες, τα Τρόφιμα, τις Κατασκευές και τα Κτίρια, στην Ιατρική και την Υγεία, τον Πολιτισμό κλπ), μια αγορά που είναι μεγαλύτερη από 1 τρις ευρώ για το έτος 2013, ενώ για το έτος 2019 προβλέπεται να υπερβεί σε τζίρο τα 4 τρις ευρώ. Η Νανοτεχνολογία δημιούργησε την τελευταία δεκαετία περισσότρες από 160.000 νέες εταιρείες σε ολόκληρο τον κόσμο (με ρυθμό περίπου 40.000 νέες τέτοιες εταιρείες το χρόνο.


Η Νανοτεχνολογία και η επένδυση στις σύγχρονες τεχνολογίες και καινοτομίες, στο πλαίσιο των χρηματοδοτήσεων που απορρέουν από το νέο ΕΣΠΑ, την έξυπνη εξειδίκευση και το HORIZON 2020 , δημιουργεί για την Ελλάδα όπως και για κάθε σύγχρονη χώρα τον μοχλό και το μέσο για τη βιώσιμη ανάπτυξή της, αλλά και για τη δημιουργία νέων δυναμικών επιχειρήσεων με θέσεις εργασίας για το επιστημονικό μας προσωπικό.
Το επιστημονικό πολυγεγονός NANOTEXNOLOGY 2014 αποτελεί το μέσο για την ανάδειξη επιστημονικών - τεχνολογικών - καινοτομικών και επενδυτικών ευκαιριών στη Ν.Α. Ευρώπη και την περιοχή των Βαλκανίων σε αυτούς τους τομείς.
Ο εντοπισμός ευκαιριών συνεργασίας και οι προοπτικές για την αξιοποίηση τους μέσα από αυτές τις δράσεις είναι ιδιαίτερα σημαντικός καθώς: α) Ελληνικές ερευνητικές ομάδες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο και καθοδηγούν την έρευνα και την τεχνολογία στην Ευρώπη σε αυτά τα πεδία και β) η αξιοποίηση και εκμετάλλευση των αποτελεσμάτων έρευνας που προκύπτουν από αυτά αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για άμεση οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας μας.

Στη διάρκεια του NANOTEXNOLOGY 2014 που ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη στο ξενοδοχείο Porto Palace θα συζητηθούν τα ευρωπαϊκά προγράμματα όπως το smartonics μέσω του οποίου υλοποιείται ένα ελπιδοφόρο σχέδιο για όλη την Ευρώπη: Η παραγωγή φθηνής ενέργειας και η ταυτόχρονη εξοικονόμηση πρώτων υλών

Περισσότερα μπορείτε να δείτε στο www.Nanotexnology.com  

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum