ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 10ΧΡΟΝΑ ΤΟΥ ΝΟΗΣΙΣ

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Την Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014 το Σωματείο "Φίλοι του Τεχνικού Μουσείου Θεσσαλονίκης" γιορτάζει τα 10 χρόνια επιτυχούς λειτουργίας του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας - ΝΟΗΣΙΣ, του οποίου υπήρξε ιδρυτής. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο ΝΟΗΣΙΣ, ώρα 11:00. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δεξίωση και προβολή στο Κοσμοθέατρο της νέας ταινίας/ντοκιμαντέρ με τίτλο "Έντομα".
Στις 27 Οκτωβρίου του 2004 ο Κωστής Στεφανόπουλος με την ιδιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας εγκαινίαζε το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας. Ο Πρόεδρος είχε ήδη εκφράσει την ευαρέσκεια του για το έργο που είχε προηγηθεί,  κατά την επίσκεψη του στο εκθετήριο του Τεχνικού Μουσείου στη Σίνδο και είχε απονείμει στον Πρόεδρο μας, αείμνηστο καθηγητή Νίκο Οικονόμου, το παράσημο του Ταξιάρχη της Τιμής. Από την ημέρα των εγκαινίων άνοιξε ένας νέος κύκλος που πρόσφατα συμπλήρωσε δεκαετία.


Σε αυτό το χρονικό διάστημα εκατοντάδες χιλιάδες επισκεπτών ξεναγήθηκαν στις 3 μόνιμες και στις 18 περιοδικές εκθέσεις του ιδρύματος, απολαμβάνοντας παράλληλα πρωτόγνωρες εμπειρίες στα θεάματά του. Περισσότερες από 1.200 σχολικές ομάδες παρακολούθησαν εκπαιδευτικά προγράμματα για την πυραυλική, την μαγεία της επιστήμης, την επιστήμη στην κουζίνα, τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας.
Παράχθηκε η πρώτη ελληνική παραγωγή πλανηταρίου με μη αστρονομικό περιεχόμενο. Με τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου και του Βρετανικού Συμβουλίου παρουσιάσθηκαν δεκάδες καφέ της επιστήμης, σε θέματα από την ηθική της τεχνολογίας έως τα μαμούθ των Γρεβενών.
Ομάδες ενδιαφερομένων εκπαιδεύτηκαν στη ρομποτική, τον αερομοντελισμό, την εκλαΐκευση της επιστήμης. Οργανώθηκαν και υλοποιούνται τα γενέθλια και οι θερινές κατασκηνώσεις του επιστήμονα.

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum