Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΚΑΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗ "ΜΙΝΙΑΤΟΥΡΑ"

Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Ο ηθοποιός- σεναριογράφος-σκηνοθέτης Στέφανος Κακαβούλης συμμετέχει για πρώτη φορά ως δημιουργός στο OUTVIEW FILM FESTIVAL που φέτος γίνεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, στον κινηματογράφο «Λαίς» από τις 7-15 Μαίου 2015.

                          Σκηνή από την ταινία "Μινιατούρα"

Ο σεναριογράφος –σκηνοθέτης μίλησε για την ταινία του «Μινιατούρα» στη LIFO.
«Η ιδέα για την ταινία μου ήρθε μελετώντας τα «Όνειρα» του Φρόιντ. Η σεξουαλική έλξη και ο ερωτισμός που νιώθουν τα παιδιά για τους γονείς τους είναι πλέον ένα γνωστό, φυσιολογικό στάδιο στη διαμόρφωση της προσωπικότητας και καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τις επιλογές των συντρόφων τους στην ενήλικη ζωή. Τι θα γινόταν όμως εάν αυτές οι φαντασιώσεις κυριαρχούσαν στο μυαλό ενός παιδιού μέχρι και την εφηβεία τους και δεν μπορούσε να απαλλαγεί από αυτές; Συγκεκριμένα αν ένα ομοφυλόφιλο αγόρι που έχει γνώση της σεξουαλικής του επιλογής ερεθίζεται σκεπτόμενος τον πατέρα του και μόνο; Το αγόρι της ταινίας οδηγείται σε μία απόπειρα αυτοκτονίας από την οποία διασώζεται και θα πρέπει να απολογηθεί στο αντικείμενο του πόθου του. Το πώς φτάνει ένα παιδί να μεγαλώσει και να έχει τέτοιου είδους φαντασιώσεις και το κατά πόσο επηρεάζουν αυτές μέχρι και τη σεξουαλική του ταυτότητα είναι θέματα που άπτονται χρόνιας ψυχανάλυσης - φυσικά με αμφίβολα αποτελέσματα. Προσωπικά έχω καταλήξει στην ιδέα ότι ο άνθρωπος γεννιέται ως αμφισεξουαλικό ον και αναλόγως τα βιώματα, τις εμπειρίες και κυρίως τα ερεθίσματα που ασυνείδητα λαμβάνει σε νηπιακή ηλικία, καθορίζονται οι επιλογές του. Δεν αναφέρομαι, βέβαια, στην ειδική γονιδιακή περίπτωση των transgenders.
Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω στο Outview festival και γενικά σε φεστιβάλ με γκέι θεματική. Καλό θα ήταν να μην υπήρχαν διαχωρισμοί στην τέχνη αλλά όπως είναι γνωστό, ειδικά στον κινηματογράφο, υπάρχουν φεστιβάλ που υπηρετούν πολλά είδη κοινού και ενδιαφερόντων και αυτό έχει την καλή του πλευρά. Οι λάτρεις του φανταστικού έχουν την ευκαιρία να δουν ποικιλία τέτοιων ταινιών στο φεστιβάλ φανταστικού κινηματογράφου. Οι λάτρεις του horror, οι λάτρεις του ντοκιμαντέρ, της ιατρικής, του κόμικ και ούτω κάθε εξής, έχουν τις δικές τους διοργανώσεις. Από την έννοια της ποικιλίας και της επιλογής ταινιών είναι αναγκαία και θεμιτή η ύπαρξη ενός queer festival. Δεν κατάλαβα ποτέ την άποψη της γκετοποίησης ή της περιθωριοποίησης. Σε μεγάλα φεστιβάλ υπάρχουν συμμετοχές γκέι ταινιών και τις έχουμε δει όλοι, αλλά αν θέλω να δω γκέι ταινίες από όλο τον κόσμο που δεν έγιναν δεκτές ή δεν χώραγαν σε ένα γενικού ενδιαφέροντος φεστιβάλ, γιατί να μην τις δω συγκεντρωμένες σε ένα; Ταινίες όπως η δική μου ίσως να μην έφταναν στην αίθουσα και να τις έβλεπε ο κόσμος στο vimeo ή μόνο διαδικτυακά. Το κατά πόσο ένα φεστιβάλ ειδικού ενδιαφέροντος μπορεί να πάρει πιο μεγάλες διαστάσεις είναι άλλο θέμα. Θέλει υποδομές, διαφήμιση σε όλα τα μέσα και ανοικτά μυαλά. Σε άλλες χώρες, όπως στην Αυστραλία που βρέθηκα φέτος, είναι κάτι δεδομένο και απόλυτα φυσιολογικό. Όπως και το Pride τους που κρατάει έναν ολόκληρο μήνα με θεατρικές παραστάσεις και ταινίες μόνο γκέι θεματικής. Τρία εκατομμύρια άνθρωποι το επισκέπτονται απ' όλο τον κόσμο και πρόκειται για μεγάλο γεγονός για όλη τη χώρα. Οι άνθρωποι ξέρουν πού να επενδύσουν, τι δύναμη έχει το αγοραστικό γκέι κοινό και το στηρίζουν απόλυτα», είπε μεταξύ άλλων.

           Ο δημιουργός της ταινίας Στέφανος Κακαβούλης

Προβολή ταινίας: Κυριακή 10 Μαίου, 21.30, Κινηματογράφος Λαίς
Πηγή: www.lifo.gr

Περισσότερα: http://www.lifo.gr/team/u46465/57256

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum