Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ "ΚΑΤΑΚΤΑ" ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Την Τρίτη, 12 Μαΐου, στις 18.00 έως 21.00 γίνονται τα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης της ζωγράφου Χαρίκλειας Παπαποστόλου, στο Λονδίνο, με τίτλο Breathing Colours.


Η έκθεση θα λάβει χώρα στην καταξιωμένη γκαλερί Belgravia στην καρδιά του West End End του Λονδίνου και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 16 Μαΐου.


H δημοφιλής συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ που εγκωμίασε την ουσία της ελληνικής κοινωνίας και κουλτούρας με τα βιβλία της θα εγκαινιάσει την έκθεση ζωγραφικής στο Λονδίνο μίας από τις πιο συναρπαστικές καλλιτέχνιδες της χώρας, της Χαρίκλειας Παπαποστόλου.
«Λατρεύω τη δουλειά της Χαρίκλειας», είπε η κυρία Χίσλοπ. «Ο τρόπος που χρησιμοποιεί την υφή, την κίνηση και το χρώμα, στ’ αλήθεια, είναι εξαιρετικός. Εξίσου σημαντικό με την τεχνική της είναι και το πάθος που την διακατέχει το οποίο αντανακλάται σε κάθε έργο που δημιουργεί. Η Χαρίκλεια είναι μια πολύ ταλαντούχα καλλιτέχνης και είμαι πολύ περήφανη κάτοχος ενός έργου της πουγεμίζει το δωμάτιο που τοποθετήθηκε με φως και ενέργεια».



Τη Χαρίκλεια Παπαποστόλου παρουσιάζει στο απαιτητικό κοινό του Ηνωμένου Βασιλείου η Diane Soames, σύμβουλος τέχνης στο Λονδίνο.
Οι μεγάλοι καμβάδες της κυρίας Παπαποστόλου είναι εντυπωσιακοί όσο και το θαυμαστό φως της ηπειρωτικής Ελλάδας και των νησιών ενώ γοητεύουν τους θεατές τους χωρίς να καταφεύγουν σε χρωματικές εικονογραφικές κοινοτυπίες.



Είναι βέβαιο ότι το κοινό θα εκτιμήσει την πρωτότυπη χρήση του χρώματος της εικαστικού που αφήνει ένα έντονο αποτύπωμα στη μνήμη του θεατή με τη συν-αισθητική ικανότητα που έχει να ταυτίζεται ασυνείδητα με οτιδήποτε αξίζει να υμνηθεί στη φύση.



 Ο τίτλος της έκθεσης της εικαστικού, Breathing Colours, εκφράζει την ευχέρεια της Χαρίκλειας Παπαποστόλου να εκμαιεύει φωτεινές αποχρώσεις από τους σωματικούς και νοητικούς χώρους που την περιβάλλουν: «Αγαπώ το χρώμα και το χρειάζομαι στη ζωή μου», λέει. Και στ’ αλήθεια, η καλλιτέχνης αυτή ζει και αναπνέει μέσα από αυτό το δώρο της φύσης, το χρώμα.

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum