ΕΚΠΤΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ/OFERTA DE DESCUENTO: "BERNARDA ALBA: IN MEMORIAM"

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Bernarda Alba: in memoriam
15.04-31.05.2015
Θεατρική παράσταση /  Representación de teatro
Θέατρο του Νέου Κόσμου / Teatro de Neos Kosmos
Αντισθένους 7 / Andisthenous 7
Στάση Μετρό-Τραμ Συγγρού-Φιξ / Estación metro-tram Syggrou Fix
Τηλέφωνο / Teléfono: 210.9212900
Προγράμμα / Horarios:
Από Τετάρτη μέχρι Σάββατο 21:15, Κυριακή 19:00 / De miércoles a sábado 21:15h, domingos 19:00h
Διάρκεια παράστασης / Duración: 60’
Στα ελληνικά / En griego


Εκπτωτική προσφορά
Γενική είσοδος: 12 €, φοιτητές: 10 €, άνεργοι: 8 €.
Ειδική έκπτωση για τους αποδέκτες του e-mail της Πρεσβείας της Ισπανίας στην Αθήνα: 8 € (με την επίδειξη του τυπωμένου e-mail στο ταμείο).
Oferta de descuento
Entrada general: 12 €. Estudiantes: 10 €. Desempleados: 8 €.
Descuento especial para los suscriptores del correo electrónico de la Embajada de España: 8 € (mediante la presentación de este correo impreso en la taquilla).



 Βασισμένη στο θεατρικό έργο του Φ. Γ. Λόρκα ‘‘Το σπίτι της Μπερνάρντα  Άλμπα’’ και εστιασμένη στον εγκλεισμό που οδηγεί σε αποκλεισμό και καταστολή, η performance «Bernarda Alba: in memoriam», σε σκηνοθεσία Γιάννη Τσορτέκη,  έκανε με επιτυχία πρεμιέρα στο Θέατρο του Νέου Κόσμου την Τετάρτη 15 Απριλίου 2015.Το κενό που δημιουργείται με το θάνατο του πατέρα αναπληρώνεται από τη μητέρα Μπερνάρδα Άλμπα. Η επιβολή στις κόρες της, οδηγεί στον αποκλεισμό τους από τον έξω κόσμο, στον εγκλεισμό. Οι σχέσεις, πλέον, αναπαράγονται μηχανικά. Η μνήμη θα γίνει ξανά πράξη. Όλα επαναλαμβάνονται. Μια απεγνωσμένη τελευταία απόπειρα να διατηρηθούν όσα έχουν ήδη από καιρό καταρρεύσει, σε ανάμνηση μιας ευτυχίας που ποτέ δεν υπήρξε.
Σημείωμα του σκηνοθέτη
Από το «Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» έχει κρατηθεί ο βασικός πυρήνας της δραματουργίας του Λόρκα που είναι οι σχέσεις αυτών των έγκλειστων γυναικών μεταξύ τους. Αισθητικά η αναφορά μας εμπνέεται από τις μετόπες των αρχαίων ναών, που «γέννησε» και τη σύνδεση για το πώς αυτές οι γυναίκες, «εντοιχισμένες» μέσα σε έναν χώρο, έγκλειστες μέσα σε ένα σπίτι, επί της ουσίας μαρμαρωμένες και ανάγλυφες, αναζητούν την ρευστοποίησή τους, την ενεργοποίησή τους, τον τρόπο να «αποκολληθούν» από αυτό το μαρμάρωμα που βιώνουν μέχρι να μαρμαρώσουν εκ νέου στην επόμενη στιγμή, να γίνουν μια νέα μετόπη, ένας καινούριος μύθος.
Το δεύτερο συνθετικό του τίτλου «in memoriam» καταδεικνύει τις μνήμες που εγείρονται σε έντονες βιωματικές στιγμές ενός ανθρώπου, με αποτέλεσμα το παρόν των συγκεκριμένων γυναικών να μπορεί να συντηρηθεί και να υπάρξει μόνο μέσα από αυτές τις μνήμες. Εκεί ακριβώς ορίζεται και ο συγκρουσιακός χώρος από όπου αρχίζει ο εγκλεισμός και ο αποκλεισμός και εκπορεύεται η καταστολή.
Συντελεστές: 
Ιδέα: Γιάννης Τσορτέκης, Σταύρος Γασπαράτος
Μετάφραση: Πολυξένη Σταύρου
Σκηνοθεσία/Δραματουργική επεξεργασία: Γιάννης Τσορτέκης
Μουσική σύνθεση: Σταύρος Γασπαράτος
Χορογραφία: Νάνση Σταματοπούλου
Φωτισμοί/Φωτογραφία: Σάκης Μπιρμπίλης
Κοστούμια: Κυριάκος Κατζουράκης
Βοηθός σκηνοθέτη: Αλεξία Γιαννοπούλου
Ηθοποιοί: Φανή Αποστολίδου, Έλενα Αρβανίτη, Δόμνα Ζαφειροπούλου, Ελευθερία Ρουσάκη, Ιωάννα Πιατά, Ειρήνη Τσατώβ, Ελένη Φορτώση

Παραγωγή: Εταιρεία θεάτρου ‘η ρόζμαρυ στην κορφή των λόφων...

Υπό την αιγίδα / Con los auspicios:



Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum