Ο ΣΥΝΕΠΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Ο Κυριάκος Δανιηλίδης είναι αυτό λένε συνεπής ηθοποιός. Όχι μόνο ταλαντούχος, αλλά και εργατικός με ήθος και σεβασμό στο χώρο του.
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Απόφοιτος του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ (κατεύθυνση Υποκριτικής). Παρακολούθησε σεμινάρια από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες καθώς και εργαστήρια της Δέκατης Θερινής Ακαδημίας του Εθνικού Θεάτρου. Εργάζεται ως ηθοποιός από το 2001 και είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών από το 2003. Από το 2002 μέχρι πριν αναστείλει τη λειτουργία της , ανήκε στο δυναμικό της Πειραματικής Σκηνής της «Τέχνης»: συνεργάστηκε με τους σκηνοθέτες Ν. Χουρμουζιάδη, Ε. Βασιλικιώτη, Ν. Αρμάο, Γ. Καλαϊτζή, Σ. Μιχαηλίδου, Β. Γεωργιάδου, Γ. Μόσχο, Γ. Λεοντάρη, Χ. Χατζηβασιλείου κ.α., σε έργα των Αριστοφάνη, Σαίξπηρ, Τσέχοφ, Μπρεχτ, Κεχαϊδη-Χαβιαρά, Βισνιέκ, Μιχαηλίδου, Ουίλλιαμς, Πίντερ, Ντυρενζέ, Πομμερά, Φεντώ, Φρεσέτ κ.α. Συνεργάστηκε επίσης με τη θεατρική ομάδα Passatempo. Άλλες συνεργασίες: με το Νέο Θέατρο Θεσσαλονίκης (Ελίζα), το Θέατρο Αναζήτηση Θεσσαλονίκης-Θεατρική Έρευνα (Equus), το Θέατρο Ναυς (Κυριακάτικος Περίπατος) και άλλα θεατρικά σχήματα της Θεσσαλονίκης. Συμμετείχε σε ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους (Ξημέρωμα, Παρουσία Β, Χάπι Changes,The Activists) και σε διαφημίσεις. Δίδαξε θεατρική αγωγή ως εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Επίσης απέσπασε πολύ καλές κριτικές με την ερμηνεία του στο Τάβλι στον προαύλιο χώρο του Λαογραφικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, όπως και για την πολύ καλή δουλειά που έκανε στην παράσταση “Ο Επαγγελματίας” στο Θέατρο Σοφούλη με την ομάδα Enigma , αλλά στην παράσταση “Μη Αναστρέψιμος”.
Πρωταγωνίστησε στα βραβευμένα“Σαράντα Κλειδιά” του ΔΗΠΕΘΕ ΚΟΖΑΝΗΣ που σκηνοθέτησε η Ελένη Δημοπούλου ,ενώ αυτή την περίοδο πρωταγωνιστεί στην παιδική παράσταση “Μια Τρελή ΑΒ” στο Θέατρο Φαργκάνη.

Παράλληλα ετοιμάζεται για το “Δάφνες και Πικροδάφνες” με την Θεατρική Ομάδα Enigma.





Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum