"ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑΜΕΙΟ"...ΜΕ ΤΗ ΜΕΛΙΝΑ ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Η Μελίνα Καραπαναγιωτίδου για μία ακόμη φορά σχολιάζει το περιβόητο "κούρεμα" με το δικό της χαρακτηριστικό τρόπο μέσα από το ANTISTROFA.GR που αναδημοσιεύουμε αυτούσιο.

"Τελειώσαμε (και μείναμε μονάχοι). Όμως, μετά από κάθε τέλος, έχουμε μιά νέα αρχή. Συνήθως με άλλους "μπροστάρηδες", ξεκούραστους και με ηθικό ακμαίο, το αντίθετο δηλαδή απ’ αυτό που έχει ο σημερινός "μπροστάρης". Όσο για το ποσοστό του κουρέματος, θα το μετρήσουν οι οικονομολόγοι, οι οποίοι όπως όλοι καταλάβαμε είναι άνθρωποι σαν κι εμάς και λάθη κάνουν, που βεβαίως δεν τα πληρώνουν αυτοί, διότι ουδείς στην Ελλάδα πληρώνει τις ζημιές του.
Ο πρωθυπουργός λοιπόν αναμένεται, ως συνήθως, να υποστηρίξει τα γνωστά. Οι Έλληνες κάναμε θυσίες, αυτός κουράστηκε, παρέλαβε καμένη γη, και έκανε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να μειώσει το χρέος, ένα χρέος όμως που θα συνεχίζει να φουσκώνει έπο δικά του και δικά μας λάθη και όχι από τα λάθη των ξένων που μας έχουν γραμμένους - όπως άλλωστε κι εμείς αυτούς - στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.
Πως να το κάνουμε; Δεν μειώσαμε τις δημόσιες δαπάνες, δεν περιορίσαμε το κράτος, δεν κόψαμε "κώλους" σπάταλων οργανισμών και κυρίως υπουργείων, δεν κάναμε ιδιωτικοποιήσεις, δεν υλοποιήσαμε μεταρρυθμίσεις, δεν τρέξαμε κοινοτικά κονδύλια και ΕΣΠΑ, δεν σηκώσαμε τα μανίκια, δεν συνεργαστήκαμε, δεν βλέπαμε την πατρίδα αλλά την παρτίδα.
Το μόνο που κάναμε καλά και όλοι μαζί, ήταν να περιμένουμε από την Τρόικα, που η έρμη τα ζήτησε όλα τα παραπάνω κι εμείς - όπως έλεγα καθημερινά στις ραδιοφωνικές μου εκπομπές - κιχ δεν ακούσαμε, αφού δεν προλαβαίναμε από opengov, ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ της συμφοράς, όνειρα θερινής νυκτός, προσλήψεις σούρτα-φέρτα σε τράπεζες Ελλάδας και εξωτερικού, χρυσοχόους για λίρες, εσωκομματικούς καβγάδες και σενάρια για την επόμενη ημέρα!
Φυσικά, πάμε γι’ άλλα. Φυσικά, όλοι αρχίσαμε να ετοιμαζόμαστε για νέους ρόλους και νέες καρέκλες μέσα στα αποκαΐδια. Φυσικά, όλοι μετράμε κέρδη και ζημιές, προσωπικές και όχι εθνικές. Φυσικά, αν δεν αλλάξουμε, τώρα που όλα αλλάζουν, πάλι θα την πατήσουμε και πάλι θα ...τρεφόμαστε με καθημερινές αγωνίες, μεγάλα άγχη, κομματικά ψέματα και εθνικές ξεφτίλες. Καλό κουράγιο, σε όλους μας."

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum