Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ...

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

*Άρθρο της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου από το antistrofa.gr



«Η Δημοκρατία προϋποθέτει τη συμμετοχή του λαού. Με την αποχή του στις τελευταίες εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές, έστειλε το πρώτο μήνυμα για ότι θʼ ακολουθήσει. Με τη συγκέντρωση των αγανακτισμένων στις πλατείες, έστειλε το δεύτερο. Σήμερα, με τις αντιδράσεις κατά του... επίσημου πολιτικού συστήματος έστειλε το τρίτο και κατά πολλούς...φαρμακερό.
Αν τα τρία, αυτά μηνύματα - κυβερνώντες και αντιπολιτευόμενοι - δεν τα έχουν ακούσει ή κάνουν ότι δεν τα καταλαβαίνουν, τότε η Δημοκρατία χωρίς...λαό, είναι σε αδιέξοδο."Ο δρόμος για άρση του αδιεξόδου είναι ένας, οι εκλογές" όπως τουλάχιστον λένε και ξαναλένε όσοι δεν φοβούνται τις δημοσκοπήσεις και τις κάλπες.
Από δω και στο εξής το κράτος πρέπει να...αποχωρήσει, όχι μόνο από παρελάσεις κι άλλες εκδηλώσεις υπέρ αληθινών αγωνιστών του έθνους, αλλά και από το πολιτικό προσκήνιο, αν βεβαίως δεν θέλει τα χειρότερα.
Οφείλει ο πολιτικός κόσμος, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να δώσει το λόγο σε αυτούς που τους έστειλαν στο ναό της Δημοκρατίας, ώστε να αποφανθεί πιο ώριμος παρά ποτέ, για τους νέους εκπροσώπους που θέλει, βουλευτές και υπουργούς μακριά από σταρ συστεμ, πελατειακές σχέσεις, κωλοτούμπες, επικοινωνιακά τρικ, ψευτιές και λαμογιές.
Έτσι θα προκύψει, αναίμακτα και ειρηνικά, ένα νέο κράτος που θα τιμά το λαό και την πατρίδα. Κυρίως ένα κράτος που δεν θα εχθρεύεται τους πολίτες, ούτε το...αντίστροφο.
Όσο για την ιδιότυπη υποτέλεια απέναντι στους Γερμανούς και τους ισχυρούς του κόσμου, δεν πρέπει να μας φοβίζει. Κι άλλες φορές...απελευθερωθήκαμε και διώξαμε με τις κλωτσιές όσους προσπάθησαν "να βάλουν στο χέρι" την Ελλάδα. Είναι στο δικό μας... χέρι, να δουλέψουμε, να βγάλουμε χρήματα, να τους τα δώσουμε και να ξεχρεώσουμε μια για πάντα...»

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum