ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΥΦΩΝΙΔΗΣ@ΖΟΥΜΕ ΑΛΗΘΙΝΑ

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

 Ο ηθοποιός ,συγγραφέας και σκηνοθέτης Ιωάννης Κυφωνίδης φιλοξενήθηκε από τη ραδιοφωνική εκπομπή του δημοσιογράφου Δημήτρη Γιατζόγλου «Ζούμε Αληθινά» στον Σκάι 100,3.
Μίλησε για την από πενταετίας "κατάδυσή"  του από το δημοσιογραφικό χώρο στο χώρο της υποκριτικής και της δημιουργίας.

«Δεν άλλαξα μονοπάτια και διαδρομές, επειδή με επηρέασε η κρίση. Ένα ταξίδι στο Παρίσι τον Αύγουστο του 2009 με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι ήθελα να εκφραστώ ελεύθερα και διαφορετικά . Τότε δεν ήξερα τι ακριβώς σημαίνει αυτό. Στη συνέχεια το βρήκα. Ή καλύτερα το είχα πάντοτε μέσα μου , αλλά δεν το ανακάλυπτα ξεκάθαρỨείπε.
Και διευκρίνισε: «Η υποκριτική και το θέατρο  ήταν πάντα μία πολύ μεγάλη μου αγάπη , ίσως η πρώτη και μεγαλύτερη,  που  ωστόσο δεν ξέρω γιατί δεν την ακολούθησα την εποχή που παίρνουμε τις  αποφάσεις μας για το μέλλον».
Ερωτώμενος από το Δημήτρη Γιατζόγλου εάν η αλλαγή πορείας σημαίνει ότι δεν είναι πλέον δημοσιογράφος απάντησε: « Ενεργός δημοσιογράφος δεν είμαι πια, αλλά τη δημοσιογραφία την κουβαλάω μέσα μου και τη χρησιμοποιώ ως το από κάτω ή το από πίσω κείμενο στο ρόλο, στην ερμηνεία, στη γραφή, στη σκηνοθεσία. Με τη δημοσιογραφία απέκτησα παιδιά τα οποία , παρά το διαζύγιό μας, συνεχίζω να τα αγαπάω και να τα μεγαλώνω, μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα πια.».

Για το εάν θα επέστρεφε στη δημοσιογραφία συνδυάζοντάς την και με τις νέες του ιδιότητες ξεκαθάρισε: «Ποτέ μη λες ποτέ. Εάν θα επέστρεφα όμως θα επέστρεφα μέσα από έναν πιο καλλιτεχνικό και δημιουργικό δρόμο, μέσα από το στήσιμο και τη σκηνοθεσία μίας έρευνας και ενός ντοκιμαντέρ».

Περισσότερα για το Δημήτρη Γιατζόγλου και την εκπομπή του:
https://www.facebook.com/500rakias 
Tην εκπομπή μπορείτε να ακούτε από Δευτέρα-Παρασκευή 19.00-21.00

Υ.Γ: Η φιλοξενία του Ι.Κυφωνίδη από το Δ.Γιατζόγλου στον ΣΚΑΙ 100,3 έγινε με αφορμή τη συνέντευξη-παρουσίαση του πρώτου από το σάιτ της δημοσιογράφου Κάτιας Παπαδοπούλου   http://www.mikrocosmos.gr/

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum