"ΕΜΠΡΟΣ! ΠΑΜΕ ΝΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΔΥΣΣΕΑ"

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013


ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ;
Το ΜΠΟΥΛΟΥΚΙ είναι ! Εραστές του θεάτρου που γνωρίστηκαν  στο πλαίσιο της ερασιτεχνικής θεατρικής ομάδας ενός Δήμου και γίνανε φίλοι.  Στο πλαίσιο του Δήμου έχουν συμμετάσχει σε 37 παραστάσεις τα τελευταία 15 χρόνια.
 Ως ΜΠΟΥΛΟΥΚΙ υπάρχουνε  7 χρόνια και το  «Εμπρός! Πάμε να χαστουκίσουμε τον Οδυσσέα» είναι το 5ο έργο που παρουσιάζουνε. Το Μπουλούκι υπήρξε το όχημα για να εκφραστούν πιο επίκαιρες και πιο εναλλακτικές θεατρικές τους  ανησυχίες.
Έχουν συμμετάσχει και διακριθεί σε διάφορα Φεστιβάλ, όπως το Pocket festival theater, Νύχτες Nova Pars, κ.α.


ΤΙ ΚΑΝΟΥΝΕ;
Φέτος παρουσιάζουνε το έργο « Εμπρός! Πάμε να χαστουκίσουμε τον Οδυσσέα».  «Πρόκειται για ένα εύθυμο σχόλιο πάνω στο Θέατρο του παραλόγου που ζούμε  στην Ελλάδα του 2012 . Σατιρίζοντας την κενότητα των καθημερινών μας   συναναστροφών, τη «βία» στον εργασιακό μας   χώρο ή στο κοινωνικό μας περίγυρο, το «πολιτικό μας κενό»,το σπορ, του άκρατου σχολιασμού των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, προσπαθούμε να περάσουμε στο θεατή μια θετική άποψη για την αντιμετώπιση της καθημερινότητας μας. Επιλέξαμε  κείμενα και μονόπρακτα  από τον Πίντερ, Ιονέσκο και Μπρεχτ και τα προσαρμόσαμε ώστε μέσα από σύντομες θεατρικές ματιές να ψυχαγωγήσουμε και να προβληματίσουμε το θεατή.».
Η ΔΙΑΡΚΕΙΑΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ 45-50 ΛΕΠΤΑ
 ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝΕ;
Απλά και απέριττα, στο πνεύμα του Pocket Theatre. Το σκηνικό είναι λιτό. Τα κείμενα , αν και είναι τουλάχιστον 40 χρόνων , είναι εκπληκτικά φρέσκα και επίκαιρα, με χιούμορ και μια τάση ψυχολογικής αναζήτησης, Η μουσική ντύνει την παράσταση με νόημα. Η σκηνοθετική ματιά είναι φρέσκια, δημιουργώντας χαρακτήρες-καρικατούρες.

Αργυράκης Βασίλης: Σκηνοθέσια,Φωτογραφίες
Μελισσάνθη Μαυρίδου, Γιάννης Οικονόμου, Κατερίνα Μουζουράκη, Κων/νος Καλαβρυτινός, Αργυράκης Βασίλης και Κατερίνα Μητσάκου,:Ηθοποιοί.
 Έλενα Φορνάρο :  Μακιγιάζ , ήχος
Κατερίνα Μπόσκου: Κοστούμια,σκηνικά Κινησιολογία. 

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum