AGRADO@ΓΥΡΝΑ ΠΙΣΩ...ΣΤΑ ΨΗΛΑ ΤΑΚΟΥΝΙΑ

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ρόλος της Αγράδο ήταν ένας από τους πολλούς που υποδύθηκαν οι ερμηνευτές της performance «Γύρνα Πίσω…Στα Ψηλά Τακούνια» σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.
Η συγκεκριμένη παράσταση σε μουσική επιμέλεια, σχεδιασμό και σκηνοθεσία των Ιωάννη Κυφωνίδη και Κωνσταντίνου Ρόδη ήταν εμπνευσμένη από τις ταινίες και το  συνολικό καλλιτεχνικό έργο του Πέδρο Αλμοδόβαρ και είχε χαρακτήρα περισσότερο κινησιολογικό,  με ελάχιστες εμβόλιμες διαλεκτικές σκηνές.



Απόσπασμα από το μονόλογο της Αγράδο
«Λόγω ανωτέρας βίας, δύο από τις ηθοποιούς μας που μεγαλουργούν καθημερινά , δε μπορούν να είναι μαζί μας απόψε. Συνεπώς η παράσταση αναβάλλεται. Μπορείτε να πάρετε τα χρήματά σας πίσω…. Αν, όμως, δεν έχετε κάτι καλύτερο να κάνετε, είναι αμαρτία να φύγετε αφού ήρθατε έως εδώ. Εάν μείνετε, θα σας διηγηθώ την ιστορία της ζωής μου. Εάν βαρεθείτε, έχετε το ελεύθερο να ροχαλήσετε.
Θα δείξω κατανόηση και δεν θα πάθω κανένα ψυχικό τραύμα. Με λένε Αγράδο, επειδή θέλω να προσφέρω χαρά στους άλλους. Επίσης, τα πάντα πάνω μου είναι αληθινά! Κοιτάξτε κορμί! Φτιαγμένο στην εντέλεια. Αμυγδαλωτά μάτια, ογδόντα χιλιάδες πεσέτες. Μύτη, διακόσιες χιλιάδες. Πεταμένα λεφτά….Έναν χρόνο μετά την πλαστική έγινε έτσι μετά από ένα χτύπημα. Έχει προσωπικότητα, αλλά εάν το ήξερα, δε θα έκανα πλαστική. Συνεχίζω, δύο βυζιά, παραδοσιακά, επειδή δεν είμαι τέρας. Εβδομήντα χιλιάδες το ένα, αλλά τα έβγαλαν τα λεφτά τους. Σιλικόνη.
Χείλια, μέτωπο, ζυγωματικά, γοφούς, πισινό. Εκατό χιλιάδες το λίτρο. Οπότε κάντε σούμα. Σμίκρυνση σιαγόνας, εβδομήντα πέντε χιλιάδες. Ριζική αποτρίχωση, γιατί κι εμείς από τους πιθήκους καταγόμαστε….εξήντα χιλιάδες κάθε φορά. Χρειάστηκαν τέσσερις φορές. Εάν χόρευα φλαμέγκο, θα χρειάζονταν περισσότερες!»


Πληροφορίες
Ρόλος: Αγράδο
Ερμηνευτής: Ιωάννης Κυφωνίδης
Σκηνοθεσία: Ιωάννης Κυφωνίδης-Κωνσταντίνος Ρόδης
Κοστούμι: Μαίρη Αναστασίου
Φωτογραφίες: Yama Suki, Διονύσης Κούτσης
Από τις παραστάσεις στο Βυρσοδεψείο (Αθήνα-Απρίλιος 2013)
Δημιουργικός Σχεδιασμός: Μόδας&Τέχνης Εραστές
Επιμέλεια Παραγωγής: Fashionart Lover

                                ΒΥΡΣΟΔΕΨΕΙΟ (ΑΘΗΝΑ-ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013)

                                  ΕΠΙ ΚΟΛΩΝΩ (ΑΘΗΝΑ-ΜΑΙΟΣ 2012)

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum