ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΣΤΗ "MISS VIOLENCE" ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΒΡΑΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ.

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Δύο μεγάλα βραβεία απέσπασε   η Ελληνική ταινία Μiss Violence του Αλέξανδρου Αβρανά, που  συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα του 70ου διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας.  Αυτό της σκηνοθεσίας στον ίδιο τον Αβρανά και αυτό της ανδρικής ερμηνείας στο Θέμη Πάνου. Η διπλή αυτή βράβευση ενίσχυσε το σερί των επιτυχιών της Ελλάδας στο Φεστιβάλ Βενετίας, μετά τη βράβευση της Αριάν Λαμπέντ το 2010 των Λάνθιμου-Φιλίππου το 2011 και του Γιώργου Ζώη το 2012. Η ταινία του Αβρανά βέβαια είχε ήδη κερδίσει και άλλα δύο βραβεία , το Arca Cinema Giovani καλύτερης ταινίας για την 70η διοργάνωση του Φεστιβάλ Βενετίας,  και το   Fedeora.
Το βραβείο Arca CinemaGiovani θεωρείται ένα από τα πιο δημοφιλή παράλληλα βραβεία του φεστιβάλ Βενετίας,  καθώς  η επιτροπή που το απονέμει αποτελείται από 70 νέους, μεταξύ 18 και 26 χρονών, από την Ιταλία, τη Γαλλία και την Τυνησία.

Το δεύτερο βραβείο Fedeora, για την καλύτερη ευρωπαϊκή ταινία, απονέμεται από την Ομοσπονδία Κριτικών Κινηματογράφου της Ευρώπης και της Μεσογείου, που    ιδρύθηκε τον Μάιο του 2010 στις Κάννες και αποτελείται από επαγγελματίες κριτικούς ταινιών από ευρωπαϊκές και μεσογειακές χώρες.
Το σενάριο υπογράφουν ο ίδιος ο  Αλέξανδρος  Αβρανάς και ο  Κώστας Περούλης ενώ την  παραγωγή ανέλαβαν οι εταιρίες Faliro House Productions και Plays2place Productions, με παραγωγούς τους Βασίλη Χρυσανθόπουλο, Αλέξανδρο Αβρανά και  executive producer τον Χρήστο Β. Κωνσταντακόπουλο, με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Τις εντυπώσεις βέβαιε είχε ήδη κλέψει τόσο με την ερμηνεία της όσο και με τη γοητεία της η πρωταγωνίστρια της ταινίας Ελένη Ρουσσινού. 

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum