YACINE AND THE ORIENTAL GROOVE, HAIG YAZDJIAN, ΕΚΜΕΚ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΕΙΟΥ

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

To πολυπολιτισμικό σχήμα  YACINE AND THE ORIENTAL GROOVE με έδρα την Βαρκελώνη   οργανώνεται από τον Έλληνα λαουτίστα Γιάννη Παπαιωάννου. Με ηχόχρωμα από το Νότο της Μεσογείου αφήγούνται με αυτό το δυνατό και υπέροχο μουσικό κράμα (φτιαγμένο από της μνήμης τους τα βάθια και τους ήχους της πόλης) ιστορίες για πρόσφυγες και λεύτερους. Μια κολεκτίβα από Έλληνες και Αλγερινούς πλαισιωμένη από ένα κουαρτέτο εγχόρδων. Το μουσικό αύριο της Καταλωνίας.
Ο Yacine Belahcene  ξεκίνησε την μουσική του καριέρα στις αρχές του ΄90 στη Βαρκελώνη, σαν lead singer του αραβόβαλκανικου fusion σχήματος “Cheb Balowski”. Η εμπειρία του με αυτό το σχήμα τον οδήγησε να συνεργαστεί με τους “Nour”, ενος άλλου γνωστού μουσικού γκρούπ της εποχής του με μεσογειακούς ήχους.
Με αυτά τα δύο αυτά σχήματα περιόδευσε σε όλη την Ισπανία αλλά και σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Λατινική Αμερική.
Το 2010 ξεκινάει να συνεργάζεται με τον Γιάννη Παπαϊωάννου, έλληνα ουτίστα και συνθέτη που επίσης ζεί στη Βαρκελώνη όπου και έγινε γνωστός μέσα από σχήματα όπως οι “08001”, οι “Asíkides” και η “Orquestra Árab de Barcelona”. Μαζί δημιουργούνε τους “Yacine & the Oriental Groove” και την επόμενη κι όλας χρόνιά ηχογραφούνε το “Parabólic” ένα πολύ ενδιαφέρον μουσικά αλλά και δυναμικά “Oriental Rock” άλμπουμ.
Καινούργιο  άλμπουμ “L’estima venç la salvatgia” (Η αγάπη θα νικήσει την αγριότητα)
Με την ίδια φιλοσοφία ηχογραφούνε το 2013 τον καινούργιο τους δίσκο “L’estima venç la salvatgia” (Η αγάπη θα νικήσει την αγριότητα) ο οποίος και μπόρεσε να γίνει πραγματικότητα χάρις το θεσμό του crowdfunding  και της ηλεκτρονικής πλαταφόρμας Verkami. Ο ήχος του “L’estima venç la salvatgia” είναι πλέον πιο εκλεπτισμένος δίνοντας έμφαση κυρίως στα ακουστικά όργανα με ματιέρες τόσο απο την παραδοσιακή μουσική της Μεσογείου όσο και από πιό σύγχρονες μουσικές . Το τελικό μουσικό υλικό είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας ελλήνων, καταλανών και αλγερινών μουσικών καθώς και ενός κουαρτέτου εγχόρδων. Οι “Yacine & the Oriental Groove” παντρεύουν την παράδοση με το μοντέρνο μέσα από μια συναυλία γεμάτη από την ενέργεια επί σκηνής του Yacine Belahcene και τα ηλεκτρικά ταξίμια του Γιάννη Παπαϊωάννου.




Ο Haig Yazdjian είναι  ένας από τους σημαντικότερους μουσικοσυνθέτες και ερμηνευτές της ελληνικής σκηνής, κατάγεται από τη Συρία, αλλά ζει και εργάζεται στην Ελλάδα από το 1980.
Έχει συνεργαστεί με πολλούς σημαντικούς Έλληνες συνθέτες και ερμηνευτές, καθώς και με σολίστες διεθνούς κύρους, μεταξύ των οποίων ο Νίκος Ξυδάκης, η Σαβίνα Γιαννάτου, η Μαρία Φαραντούρη, η Δήμητρα Γαλάνη, η Έλλη Πασπαλά, η Ελευθερία Αρβανιτάκη αλλά και η Loreena McKennitt, ο Ara Dinkjian, ο Theodosii Spassov κ.α.
Στις συναυλίες τους, ο αυθορμητισμός και η μαγεία της στιγμής είναι πάντα τα στοιχεία που ορίζουν τον τόνο, μετατρέποντας κάθε συναυλία σε ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι.

Πληροφορίες μπορείτε επίσης να βρείτε στη σελίδα τους στο διαδίκτυο: www.haigyazdjian.com  

Οι EKMEK είναι η  παρέα από την Θεσσαλονίκη που κατάφερε πατώντας στην ευφάνταστη διασκευή γνωστών τραγουδιών να καθιερωθεί πολύ γρήγορα ως μια από τις πιο δυναμικές και εξωστρεφείς προτάσεις στο live στερέωμα, αλλά και να κοιτάξει με σοβαρότητα και ειλικρίνεια εντός για να βρει το πρωτότυπο υλικό που κυκλοφορεί στο πρώτο του άλμπουμ με τίτλο «Γλυκαίνει και δεν παχαίνει»,(Lyra). Οι ΕΚΜΕΚ συνδύασαν στην μουσική τους τις έθνικ τάσεις με τις καλύτερες πλευρές της ελληνικής τραγουδοποιίας, το φρέσκο κλίμα της νέας γενιάς μουσικών με την κριτική ματιά και το σχόλιο, την ενέργεια και το ρυθμό με τις πνευματώδεις μπαλάντες, τις παιχνιδιάρικες μελωδίες με το βάθος και την οξυδέρκεια του στίχου. Οι Αλέκος Σπανίδης (τύμπανα), Σάκης Ραπτόπουλος (ακορντεόν), Στέργιος Γιάννος (κοντραμπάσο), Γιώργος Αβραμίδης (τρομπέτα), Αργύρης Κρομμύδας (ηλ.κιθάρα), Άλκης Κανίδης (φωνή, κλ.κιθάρα) είναι οι ΕΚΜΕΚ και όταν τους πετύχετε στην πόλη σας κάντε τα αδύνατα δυνατά να μην τους χάσετε!!!


ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ 21:00
ΕΙΣΟΔΟΣ 8ΕΥΡΩ
e-ticket 6ΕΥΡΩ yacinehaigekmek.eventbrite.com
 ΠΑΡΑΓΩΓΗ : LOVE CASUAL LIVING, kazandB

YACIN AND THE ORIENTAL GROOVE (Barcelona)
Haig Yazdjian (armenia)
ΕΚΜΕΚ(Θεσσαλονίκη)
Αυλή ΚΥΒΕΡΝΕΙΟΥ (Παλατάκι)
Περιοχή Στρατοπέδου Κόδρα, Καλαμαριά
ΤΡΙΤΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

ΠΑΡΑ ΘΙΝ' ΑΛΟΣ 2013

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum