"ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ICE BUCKET CHALLENGE;"

Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2014

"Καταρχήν μετά από τόσο δημόσιο διάσημο μπουγέλωμα, το γεγονός ότι ακόμη διαβάζουμε σχόλια τύπου «φτάνει ο χαβαλές με τα Αμερικανάκια κλπ» σημαίνει ότι ο σκοπός αυτού του «κινήματος» δυστυχώς δεν έχει φτάσει σε μεγαλύτερο μέρος του, τουλάχιστον εγχώριου πληθυσμού, από αυτό των followers των -ονόματα δε λέμε- αναγνωστών gossip στηλών «ευυπόληπτων»- λέμε τώρα- εντύπων στα…εχμ…ρεπορτάζ των οποίων το Ice Bucket Challenge είναι, γιατί μεταξύ μας μιλάμε, μία ακόμη ευκαιρία, να αναδείξουν τις κοσμοπολίτικες διακοπές τους στην, εννοείται, Mykonos!
Και ναι, φυσικά ο λόγος περί ελληνικών εντύπων/ηλεκτρονικών και μη/ΜΜΕ και σχολίων αναγνωστών γιατί πραγματικά δεν υπάρχει πιο τραγικό- και όχι πλέον τραγελαφικό- δείγμα από αυτό των εγχώριων VIP και των «ακολούθων» τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που αποδεικνύει και αναδεικνύει το σύνδρομο της ψωροκώσταινας. Το οποίο ξεκινά από το να ρωτάμε σε κάθε 5λεπτο promotional Q&A μιας ταινίας τον κάθε σταρ ή σκηνοθέτη αν έχουν έρθει ή σκοπεύουν να έρθουν για διακοπές στην Ελλάδα ή αν έχουν δοκιμάσει τζατζίκι, (ροκανίζοντας χρόνο από την ουσιαστική κουβέντα για την ταινία τους), μέχρι την άθλια μίμηση ενός παγκόσμιας διάστασης φιλανθρωπικού σκοπού μέσω ενός ανάλαφρου και αυθόρμητου «σκετς» το οποίο πέτυχε 100% το στόχο του: να γνωστοποιήσει, να αφυπνίσει.
Οπότε αφού προσπεράσουμε την εγχώρια λαίλαπα της κακέκτυπης μίμησης με στόχο τις αναφορές και τα εξώφυλλα, ας σταθούμε επιτέλους στην αλήθεια τέτοιων ενεργειών για τις οποίες σίγουρα πολλοί αναρωτιέστε…""Ποιος ο σκοπός του Ice Bucket Challenge ; μα δεν το βλέπετε ; μας «σύστησε» την ALS. Με τον πιο άμεσο τρόπο. Θέλοντας και μη, βλέποντας αγαπημένους μας σταρ να «μπουγελώνονται» με έναν κουβά με νερό και πάγο, – ή έστω ψάχνοντας από περιέργεια το συγκεκριμένο θέμα- γνωρίσαμε πάνω-κάτω μία ασθένεια για την οποία δεν είχαμε την παραμικρή ιδέα. Η Αμυοτροφική Πλευρική Σκλήρυνση είναι μάστιγα έστω κι αν ακόμη τα ποσοστά της στον ευρύ πληθυσμό θεωρούνται μικρά. Η εξέλιξή της πάνω στον ασθενή είναι βασανιστική, ανελέητη. Το ότι η αφύπνιση για την ύπαρξη μίας τέτοιας ασθένειας έγινε με τον τρόπο που έγινε, είναι ίσως ο μοναδικός πλέον τρόπος ευαισθητοποίησης της παγκόσμιας κοινής γνώμης. Και δεν είναι η μόνη ασθένεια που σκοτώνει με αργό βασανιστικό εκφυλισμό. Απλά είναι αυτή που είχε την παγκόσμια προσοχή με τον τρόπο που ξεκίνησε η εκστρατεία προσέλκυσης και ευαισθητοποίησης του κοινού. Με το χαβαλέ; Ναι. Με το Ice Bucket Challenge μάθαμε ΚΑΙ γι’ αυτήν την σκληρή νόσο.
Γι’ αυτό, την επόμενη φορά που θα δείτε ένα video με κάποιον σούπερ σταρ να αποδέχεται το Ice Bucket Challenge, αφήστε κατά μέρους τα καραγκιοζιλίκια της εγχώριας σόουμπιζ, και επικεντρωθείτε στον σκοπό αυτού του διεθνούς «χαβαλέ». Γιατί γίνεται; Διασκεδάστε με τα μπουγελώματα, δεν σας υποχρεώνει κανείς να συνεισφέρετε, άλλωστε πολύ ορθά θα σκεφτείτε τι παραπάνω θα μπορούσατε να δώσετε εσείς από το υστέρημά σας συγκριτικά με τα ποσά που μπορούν να δώσουν οι σταρ που «δέχονται την πρόκληση». Απλά πέρα από αυτό μην ξεχνάτε ότι υπάρχει στον πλανήτη μας μία ακόμη ασθένεια που τσακίζει το πνεύμα , τη θέληση, την πνοή ζωής συνανθρώπων μας. Και πιστέψτε με αυτό είναι πολύ σημαντικό."

Πηγή: Βάλια Μπουγιουκλή

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου