"Μια μυρωδιά μπορεί να σε ταξιδέψει όχι μόνο στο χώρο αλλά και στο χρόνο. Αυτό συνέβη και σε μας. Περνούσαμε από την πλατεία της Αγίας Παρασκευής, όταν η μυρωδιά του κύμινου μας έκανε να κοιτάξουμε δεξιά: η ταμπέλα έγραφε Τζιέρι - "μμμ, μερακλήδικοι μεζέδες", σκεφτήκαμε."
"Μέσα, μας περίμενε μια διαφορετική εκδοχή της Πολίτικης Κουζίνας: ο Πέτρος χρησιμοποιεί τις συνταγές της αρμένισσας γιαγιάς του και τα μπακιρένια σκεύη του παππού του (ήταν κεμπαπτζής στην Κοκκινιά – και αδερφός της Μαρίκας Νίνου!) γεμίζοντας την ατμόσφαιρα νοσταλγία. Κι όταν έφτασε στο τραπέζι μας το ομώνυμο πιάτο Τζιέρι (ζουμερό κεμπάπ πάνω σε πουρέ μελιτζάνας), χάσαμε κάθε αίσθηση του χώρου και του χρόνου κι απλώς αφεθήκαμε. Κάντε το δικό σας ταξίδι στο χωροχρόνο, στα τραπεζάκια της πλατείας."
"Μέσα, μας περίμενε μια διαφορετική εκδοχή της Πολίτικης Κουζίνας: ο Πέτρος χρησιμοποιεί τις συνταγές της αρμένισσας γιαγιάς του και τα μπακιρένια σκεύη του παππού του (ήταν κεμπαπτζής στην Κοκκινιά – και αδερφός της Μαρίκας Νίνου!) γεμίζοντας την ατμόσφαιρα νοσταλγία. Κι όταν έφτασε στο τραπέζι μας το ομώνυμο πιάτο Τζιέρι (ζουμερό κεμπάπ πάνω σε πουρέ μελιτζάνας), χάσαμε κάθε αίσθηση του χώρου και του χρόνου κι απλώς αφεθήκαμε. Κάντε το δικό σας ταξίδι στο χωροχρόνο, στα τραπεζάκια της πλατείας."
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου