"ΘΕΟΙ ΚΑΙ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ"

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013


Η έκθεση  «ΘΕΟΙ ΚΑΙ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ» παραμένει στην Θεσσαλονίκη, στον Πολυχώρο Τέχνης και Πολιτισμού Μύλος,  μέχρι τις 30 Απριλίου!
Έπειτα από την μεγάλη επιτυχία  που σημείωσε η  έκθεση  «ΘΕΟΙ ΚΑΙ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ»  παρατείνεται έως τις 30 Απριλίου στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του  Μύλου  υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Μία έκθεση χωρίς προηγούμενο με συντελεστές σύγχρονους Έλληνες δημιουργούς, έχει κερδίσει την αγάπη μικρών και μεγάλων.
H έκθεση καλύπτει τους τομείς των τρισδιάστατων κατασκευών της ζωγραφικής και της γλυπτικής (μικροναυπηγική, μουσικά όργανα, αρχαίες κατασκευές, χρηστικά αντικείμενα κ.α.).
Η παρουσίαση αυτή, με τίτλο  « Έλληνες Θεοί και Ήρωες» απαρτίζεται όπως είναι επόμενο, από μεγάλο αριθμό εκθεμάτων καθώς σκοπός της είναι να εμπνεύσει, συναρπάσει και τελικά να διδάξει και μεταφέρει όσο το δυνατό περισσότερα μηνύματα μέσα από τους διαφορετικούς δημιουργικούς τομείς όπου  εξαπλώνεται.
Απευθύνεται σε κοινό κάθε ηλικίας, όπως οικογένειες, εκπαιδευτικούς, μαθητές-φοιτητές, επιστήμονες, επαγγελματίες και φιλότεχνους και περιλαμβάνει  ειδικές ξεναγήσεις, αναλύσεις, εκπαιδευτικό υλικό για τους μαθητές σε όλους τους Άξονες της Έκθεσης.



Οι ενότητες της Έ:
·  Υπερμεγέθη τρισδιάστατα  γλυπτά από 2,5 έως 3,5 μέτρων,  των Θεών και των Ηρώων της ελληνικής μυθολογίας. Όπως οι πανάρχαιες φιγούρες του Κύκλωπα, του μυώδη ον με υπερφυσικό ανάστημα που διέθετε μόνο ένα μάτι στο μέτωπο. Του Δία, γιου του Κρόνου και αρχηγού των Ολύμπιων Θεών, του Ποσειδώνα, θεού της θάλασσας, του μέγιστου των Ελλήνων ηρώων Ηρακλή και των υπολοίπων πρωταγωνιστών της ελληνικής μυθολογίας.
-Έργα ζωγραφικής που αναπαριστούν τα πρόσωπα της ελληνικής μυθολογίας με την υπογραφή σημαντικών Ελλήνων ζωγράφων.
-Μικρο-ναυπηγική αρχαίων πλοίων
-Έργα γλυπτικής οι ήρωες της ελληνικής μυθολογίας με την υπογραφή σπουδαίων Ελλήνων γλυπτών.
-Ανακατασκευές αρχαίας Ελληνικής τεχνολογίας
-Ανακατασκευές αρχαίων Ελληνικών παιχνιδιών
-Χρηστικά αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν, σύμφωνα με τα αρχαία κείμενα, οι Ολύμπιοι Θεοί και ήρωες στην καθημερινότητά τους.
-Ανακατασκευές αρχαίων  μουσικών  οργάνων
-Αντίγραφα από αρχαία αγγεία
-Εγκαταστάσεις Mulimedia που παρουσιάζουν τους άξονες της Έκθεσης.
Το Ωράριο Λειτουργίας της έκθεσης έχει ως εξής:
Δευτέρα έως Παρασκευή: 9:00– 14:00  (οργανωμένες επισκέψεις για τα σχολεία)
Τετάρτη έως Παρασκευή : 17:00 – 21:00 (για το κοινό)
    Σάββατο Κυριακή, εορτές και αργίες: 11:00 – 21:00

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum