"ΓΙΟΙ ΚΑΙ ΚΟΡΕΣ"

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013


Μια από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις της χρονιάς και του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στη Θεσσαλονίκη και το Θέατρο Αυλαία.
Μπορείτε να θυμηθείτε την ιστορία που στιγμάτισε τη ζωή σας;’
Το ερώτημα τέθηκε από τους 5 νέους ηθοποιούς της παράστασης, σε 85 νέους του παρελθόντος, παππούδες και γιαγιάδες δηλαδή, από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Βόλο, Πάτρα, Κιλκίς, Κοζάνη, Δράμα, Αμοργό, Κεφαλονιά, Κέρκυρα, Τρίκαλα, Χαλκιδική, Ιθάκη, Λευκωσία κ.λ.π.)
Οι ηλικιωμένοι πρωταγωνιστές των ιστοριών, θυμήθηκαν πως υπήρξαν πρωταθλητές κολύμβησης, δήμαρχοι, χορευτές tango στην Κοζάνη του Μεσοπολέμου, διάσημοι ποδοσφαιριστές, δολοφόνοι, δίγαμοι, πλούσιοι έμποροι του Βελιγραδίου, πάμπτωχοι φοιτητές και εργάτες στη Γερμανία.
Προσπερνώντας το ξάφνιασμα των ειδικών περιπτώσεων, επελέγησαν εκείνες οι προσωπικές ιστορίες που διαδραματίστηκαν παράλληλα με γνωστά ιστορικά γεγονότα και εκτείνονται από το 1920 έως την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

Η παράσταση δηλαδή, είναι ένα μωσαϊκό των άγνωστων ιστοριών της ζωής στην Ελλάδα, των τελευταίων 100 χρόνων, που διαδραματίστηκαν παράλληλα με την επίσημα καταγεγραμμένη  Ιστορία της χώρας.
Η πρώτη μετανάστευση στην Αμερική, η επίθεση από την Ιταλία, ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, η Κατοχή, ο Εμφύλιος, η ανέγερση του Τείχους στο Βερολίνο, η Χούντα, η άνοδος του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας, πέρα από κεφάλαια  της καταγεγραμμένης ιστορίας των σχολικών βιβλίων, αποτέλεσαν γεγονότα που άλλαξαν τις ζωές των ανθρώπων, που όμως συνέχισαν να ζουν και να αναζητούν ό,τι αναζητούμε όλοι μας και σε κάθε εποχή. Την ευτυχία…
Η παράσταση πρωτοπαρουσιάσθηκε στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, ακολούθησε μια δεύτερη εκδοχή με 3 sold out παραστάσεις στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, μια τρίτη τον χειμώνα 2012-2013 στο Bios και κατόπιν μια τέταρτη στο εξωτερικό και την υπόλοιπη Ελλάδα.


Κείμενο/ Σκηνοθεσία: Γιάννης Καλαβριανός
Σκηνικά/ Κοστούμια: Αλεξάνδρα Μπουσουλέγκα-Ράνια Υφαντίδου
Μουσική: Χρύσανθος Χριστοδούλου
Τραγούδι: Γιώργος Γλάστρας-Χριστίνα Μαξούρη
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Επιμέλεια κίνησης: Αλεξία Μπεζίκη
Φωτογραφίες: Εύη Φυλακτού
Παίζουν: Άννα Ελεφάντη, Αλεξία Μπεζίκη, Κωνσταντίνος Ντέλλας, Γιώργος Παπαπαύλου, Στέφη Πουλοπούλου
 Πληροφορίες
Πρεμιέρα: 3 Απριλίου 2013
Χώρος: Θέατρο Αυλαία
Διάρκεια παραστάσεων: 3-14 Απριλίου 2013
Παραστάσεις: Τετάρτη - Κυριακή
Έναρξη: 21.00, Κυριακές στις 20:00
Τιμή Εισιτηρίου: 15 ευρώ, φοιτητικό – ανέργων: 12 ευρώ
Πληροφορίες: 2310237700
Η παράσταση είναι μια συμπαραγωγή της Εταιρίας Θεάτρου Sforaris και του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και επιχορηγήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού για την περίοδο 2011-2012


Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum