Ο ΑΒΒΑΣ ΠΟΥ ΝΤΥΝΟΤΑΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΙΕΡΩΜΕΝΩΝ

Σάββατο 6 Απριλίου 2013


"Αναγνώσματα του Σκότους" των Charpentier και Delalande με μια επιλογή απο τις "Αναμνήσεις" του αββά de Choisy και την "Ιουστίνη" του μαρκησίου de Sade.
Παρασκευή 5 & Σάββατο 6 Απριλίου 2013


Ώρα 21:00 // είσοδος: €7
Αφηγητής - Δημήτρης Δημητριάδης
Θεοδώρα Μπάκα - τραγούδι
Mάρκελλος Χρυσικόπουλος - ιδέα, μουσική επιμέλεια, τσέμπαλο
φιλική συμμετοχή: Αίγλη Κατσίκη
Μετά την πρεμιέρα της παράστασης αυτής στο φουαγιέ του θεάτρου Παλλάς στην Αθήνα (με αφηγητή τον Αντώνη Καφετζόπουλο), θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από τα αναγνώσματα του σκότους για δύο συνεχείς βραδιές. 
Τα Αναγνώσματα του Σκότους (Leçons de Ténèbres) παρουσιάζονταν σε ολονυχτίες της Μεγάλης Εβδομάδας και είναι από τα πιο χαρακτηριστικά είδη θρησκευτικής μουσικής στην Γαλλία την εποχή του Λουδοβίκου ΙΔ'. Βασίζονται στους Θρήνους του Ιερεμία και πραγματεύονται την παρακμή και την απώλεια.
Ο Τιμολέον ντε Σουαζύ - αββάς, ιστορικός, συγγραφέας που έγινε δεκτός στην Γαλλική Ακαδημία - παρά την ιδιότητα του κληρικού συνήθιζε να φοράει γυναικεία ρούχα προκαλώντας ίντριγκες και σκανδαλα. Ακόμη πιο σκανδαλώδης, η ζωή και το έργο του Σαντ συνδυάζουν σε ένα ερωτικοφιλοσοφικό παραλήρημα τα χαρακτηριστικά τριων εποχών: του γαλλικού Ancien Régime, του Διαφωτισμού και της Επανάστασης. Η εκδήλωση είναι ακατάλληλη για ανήλικους.

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum