“Κρεατικά, ψαρικά, τουρσιά. Οι
τόσες μυρωδιές μπέρδευαν τη μύτη μας. Συγκεντρωθήκαμε όμως λίγο περισσότερο και
σύντομα αναγνωρίσαμε τη χαρακτηριστική μυρωδιά του αγνού ελαιόλαδου που
ψάχναμε! Ήμασταν στο Παντοπωλείο της Στοάς των Αθανάτων και το λαγωνικό μας,
μας είχε δώσει οδηγίες να ψάξουμε για το εξαιρετικό παρθένο λάδι τους από το
Χαμολιό της Ηλείας - δεν ήταν κι εύκολο να το βρούμε με την πρώτη, ανάμεσα στις
τόσες λιχουδιές, αλλά τα καταφέραμε! Όπως μας είπε εδώ η Λουίζα, αυτό το λάδι
τρώγεται καλύτερα ωμό, σε σαλάτα, για να απολαύσουμε όλα τα αρώματα του. Αν
αναζητάτε το Ιερό Δισκοπότηρο της μεσογειακής διατροφής, τότε πρέπει να
περάσετε απ' τη Στοά!”
“Υ.Γ. Μη φύγετε χωρίς να
δοκιμάσετε την ταραμόγλωσσα: μια σπάνια λιχουδιά από αυγά βακαλάου που έρχεται
κατευθείαν από την Ισπανία!”
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου