ΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ...ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΟΙ

Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Γράφει η Μελίνα Καραπαναγιωτίδου στην ΚΑΡΦΙΤΣΑ:
"Αμέσως μετά την Οκτωβριανή επανάσταση των μπολσεβίκων στη Ρωσία – το 1917 – κρατικοποιήθηκαν όλες οι επιχειρήσεις και τα μέσα παραγωγής. Λίγους μήνες μετά οι Ρώσοι πολίτες στεγάζονταν στα… σπίτια τους, που είχαν την ιδιοκτησία πριν την κομμουνιστική επανάσταση.  Αυτό, όμως, ήταν ανεπίτρεπτο για την σοβιετική ιδεολογία. Έπρεπε λοιπόν όλες οι ιδιοκτησίες να γίνουν κρατικές, αν και δεν εφαρμόστηκε η ψυχρή δήμευση των ακινήτων υπέρ του κράτους, ούτε βαφτίστηκαν «λαική περιουσία», για να χρησιμοποιήσουμε και τους ανάλογους επαναστατικούς όρους…
Ο  »πατερούλης» Λένιν ακολούθησε έναν καλύτερο τρόπο δήμευσης της περιουσίας των ανθρώπων. Επέβαλε υψηλή …φορολογία στο πενταπλάσιο ή και στο δεκαπλάσιο της αξίας των σπιτιών. Όποιος δεν είχε να πληρώσει,  απλά έχανε την ιδιοκτησία του. Ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία που υπήρξε δήμευση περιουσιών μέσω …φορολογίας.
Το αμέσως επόμενο ιστορικό ακόλουθο συνέβη στην Τουρκία, μετά τα πογκρόμ κατά της Ελληνικής κοινότητας στην Κωνσταντινούπολη το 1954.Την επόμενη χρονιά το Τουρκικό κράτος επέβαλε φορολογία στα ακίνητα των Ελλήνων στη διπλάσια τιμή από την εμπορική αξία τους. Οι Έλληνες που ζούσαν στην Τουρκία παράτησαν τις επιχειρήσεις και τα σπίτια τους στο Τουρκικό κράτος και ήρθαν για πάντα στην πατρίδα."


"Μα γιατί σας τα λέω όλα αυτά και τι σχέση έχουν με τη σημερινή εποχή; Έχουν, διότι σήμερα επιχειρείται  για τρίτη φορά στην ιστορία, μέσω της υψηλής φορολογίας,
δήμευση ακινήτων!
Φόρος 12% επί των μεταβιβάσεων (ο μεγαλύτερος στην Ευρώπη), έκτακτο τέλος (αυτό που δεν είναι έκτακτο γιατί μονιμοποιήθηκε), φόρος ακίνητης περιουσίας, ενεργειακή επιθεώρηση (για τα ακίνητα που ενοικιάζονται) και τεκμήρια διαβίωσης για τα τετραγωνικά!
Το τελευταίο «φασούλι» που μας επιφυλάσσουν είναι η υποχρεωτική ασφάλιση για φυσικές καταστροφές όπως οι σεισμοί. Αυτό που ήδη μερικοί ονόμασαν σεισμόσημο
Μάλιστα το είχαν αποφασίσει και ο υπουργός περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης μιλώντας σε πρωινή εκπομπή ανέλαβε να το επιβεβαιώσει και να δικαιολογήσει την επιβολή του. Μετά από οργισμένες αντιδράσεις κυβερνώντων και αντιπολιτευομένων, αλλά και γενικότερης δυσαρέσκειας, ο υπουργός τα μάζεψε και αυτοδιαψεύστηκε! Λίγες ώρες μετά τις πρώτες του δηλώσεις στις οποίες δεν άφηνε περιθώρια, ανασκεύασε με άλλες, του τύπου «τίποτα δεν είναι σίγουρο, η κυβέρνηση ακόμη το εξετάζει, ήταν μία σκέψη από τα προηγούμενα χρόνια κτλ κτλ.»
Ακόμη και να μην έπαιξε ο Μανιάτης τον ρόλο του  »λαγού», για να βολιδοσκοπήσουν τις αντιδράσεις, «ο σπόρος φυτεύτηκε . Χρόνια τώρα η μέθοδος στην φορομπηχτική πολιτική είναι παρελκυστική .Δηλαδή να τους το πούμε σιγά σιγά για να το συνηθίζουν.
Έχουν επινοήσει για αυτό και έναν ευφάνταστο όρο. Τον ονομάζουν κοινωνικό διάλογο. Εγώ θα το ονομάσω, αλλιώς. «Αγάλι,αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι…» Και φυσικά επειδή σε αυτά τα θέματα δεν είμαι αισιόδοξη, είμαι βέβαιη ότι κι αυτόν τον φόρο θα τον φάμε στο κεφάλι!
Απλά μου κάνει εντύπωση ότι έχουν σημαδέψει και προσδιορίσει τα ακίνητα ως πηγή εύκολης, σίγουρης και αποδοτικής φορολόγησης. Δεν θα εκπλαγώ αν μου πούνε ότι υπάρχει ειδικό κλιμάκιο, με αποκλειστικό πεδίο σκέψης είναι να αναζητά τρόπους για να φορολογήσουν τα σπίτια μας.
Για την περίπτωση αυτή μπορώ να τους δώσω εγώ καλύτερες ιδέες. Να φορολογήσουν τα…μπαλκόνια.  Στην Ευρώπη δεν υπάρχουν ,γιατί δεν έχουν ζεστό κλίμα και ηλιοφάνεια. Η Τρόικα θα το παρατήρησε κι αυτό, όπως και τις άλλες «πολυτέλειες» του Έλληνα".
Πηγή φωτογραφίας: kanaloupou.blogspot.com



Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum